Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'liste' molası

Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğine hafta boyunca ara verdi. AK Parti'deki mahalli seçim hazırlıklarına odaklanan Erdoğan, manifesto başta olmak üzere kampanya ve sloganlar gibi seçim hazırlıklarına son şeklini verecek. Adaylarla ilgili ön çalışma da bu kapsamda gerçekleşecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'liste' molası
Yeni Şafak Gazetesi'nden Fazlı Şahan'ın haberine göre AK Parti’de bir taraftan aday adaylığı süreci devam ederken, bir taraftan da seçim kampanyasına ilişkin çalışmalar yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da son günlerde mesaisinin büyük bir bölümünü bu çalışmalara ayırıyor. Kamuoyuna açık programlarına seçimler nedeniyle ara veren Erdoğan, hafta boyunca yerel seçimlere odaklanacak. Erdoğan’ın hafta boyunca yapacağı çalışmalar sonrasında yerel seçim hazırlıklarının büyük oranda şekilleneceği belirtiliyor.

SEÇİM KAMPANYASI DA MASADA

AK Parti Yerel Yönetim Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar 700 sayfalık rapor halinde Erdoğan'a sunulmuştu. Raporda belediye başkanlarına ilişkin değerlendirmeler ve halkın beklentileri bulunuyor. Bu rapordan da yararlanacak olan Erdoğan’ın seçim mesaisi kapsamında, AK Parti’nin yerel seçim kampanyası ve sloganlarla ilgili çalışma yapılması da planlanıyor. Erdoğan tarafından açıklanacak manifesto da bu mesai sonucunda son şeklini alacak. Manifestoda AK Parti’nin “gönül belediyeciliği” anlayışının geniş bir tanımının yapılması ve atılacak adımların yol haritası yer alacak.

ADAY OLACAK İSİMLERİ KESİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti kaynakları, Erdoğan’a sundukları raporla ilgili şunları söyledi:

“Bugünlerde bazı isimleri kesinleştirmeye çalışıyoruz bazı isimleri ankete yeniden atıyoruz, eldeki raporları tek tek bir daha gözden geçiriyoruz. O bölgedeki arkadaşlarımızla özellikle yereldeki arkadaşlarımızın fikirlerini alıyoruz. Nihayetinde birkaç açıdan yaptığımız çalışmaları sonuçlandırmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bir temayül yoklaması yapacağız sonrasında da yavaş yavaş sonuçlar açıklanmaya başlanır ve ilçeler bazında da çalışmalarımız devam eder.”

DİPLOMASİ AJANDASI DOLU


Erdoğan, seçim mesaisinin ardından önümüzdeki haftadan itibaren yoğun diplomasi trafiğine devam edecek. Türk Akımı projesinin deniz kısmının tamamlanması nedeniyle 19 Kasım’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i misafir edecek olan Erdoğan, 26 Kasım’da ise yüksek düzeyli işbirliği konseyi nedeniyle Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yi ağırlayacak. Erdoğan ay sonunda ise G-20 toplantısına katılmak için Arjantin’e gidecek. G-20 sonrasında ise Erdoğan’ın Güney Amerika ülkelerini kapsayan temasları olacak.