Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayan yüzbaşı yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki oteli bombalayan helikopterin İzmir'e gittiği belirlendi. Oteli bombalayan yüzbaşı yaralı olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayan yüzbaşı yaralı
Milliyet'te yer alan habere göre darbe girişimi kapsamında İzmir'de sürdürülen operasyonda Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ile birlikte toplam 34 askerin gözaltına alındığı bildirildi.Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki oteli bombalayan helikopterin İzmir'de gittiği belirlendi. Helikopterde bulunan bir yüzbaşının yaralandığı ve İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nede tedavi altına alındığı bildirildi.

Darbe girişimi sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun başlattığı soruşturma kapsamında, gözaltılar sürüyor.

Gözaltına alınanlar arasındaki Pilot Albay Murat Dağlı, Pilot Albay  Zeki Göçmen, Albay Ali Aktürk, Yarbay Davut Uçun, Yüzbaşı Mehmet Cantaş, Kıdemli  Başçavuş Aydın Özsıcak, Üstçavuş Murat Gösterit, Üstçavuş Ahmet Kocan'ın  Marmariste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik operasyona  katılan askeri personel oldukları iddia edildi.

İŞLETMECİ O ANLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği Marmaris Grand Yazıcı Club Turban ile darbe teşebbüsündeki askerlerle polisin çatıştığı Case De Maris arasında kalan Caprise Otel'in ortağı Yavuz Kurtulan, o anları anlattı. Sabaha kadar süren çatışmada korkulu anlar yaşayan Kurtulan, şunları söyledi:

"Yaklaşık 24-25 asker gördüm. Sahile helikopterle girdiler. Hemen otelimizin üstünde durdular. 30 dakika kadar durduktan sonra bölgeye takviye helikopterler geldi. Bunlar asker indirmeye başladı. Ondan sonra çatışmalar başladı. Uzunca sürdü. 650 kişilik otelimde şuan 55 kişi var. Yabancı turistler ve tatilciler oteli terk etti. İsabet eden mermilerle duvardeki klimalar ve camlar zarar gördü; kırıldı. Turizmin kötü geçtiği zamanlarda şuan bitmiş durumdayız. Yaşananları kınıyorum" dedi.