Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay gözaltına alındı

Hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesi Icra kurulu Başkanı Akın Atalay Almanya'dan Türkiye'ye döndü. Atalay; Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Atalay önceki gün Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay gözaltına alındı
Hürriyet'te yer alan habere göre Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu dâhil dokuz yazarı ve yöneticisi "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte bu örgütler adına suç işledikleri" iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, 30 Ekim'de Tarık Akan'ı anma etkinliği için gittiği Almanya'dan bu sabah döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 11.30'da Berlin'den İstanbul'a gelen Atalay uçağın kapısına gelen polis ekipleri tarafından alınarak apronda bir araca bindirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında gözaltı kararı bulunan Atalay'ın adreslerinde bulunamaması ve yurtdışında olduğunun belirlenmesi üzerine yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, “terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak” suçundan  Atalay için yakalama kararı vermişti.