Cüneyt Tek: "Tek rakibim benim!"

2005 yılında ‘Gidersen’ parçasıyla müzik listelerini sallayan ardından sessiz sedasız müzik çalışmalarına devam eden Cüneyt Tek, ‘Dön Ne Olur’ isimli çalışmasıyla iddialı geri dönüş yaptı.

Cüneyt Tek: "Tek rakibim benim!"
Cüneyt Tek'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Dön Ne Olur’ yeni çalışmanız hayırlı olsun. Şarkınızda vermek istediğiniz mesajtan biraz bahseder misiniz?


Çapkın bir kadına âşık oldum. Birlikteydik çok mutluyduk. Bu kadının da bana âşık olduğundan şüphem yoktu. Çünkü bunu her seferinde dile getiriyor ve hissettiriyordu. Ama bir yerde hissedersiniz ya bir şeylerin yanlış gittiğini, hissettiğiniz şey çok yüksek ihtimalle doğrudur. Aldatıldığımı hissettiğim gün aldatıldığımı öğrendim. Ama her sıkıntı aslında bir lütuftur. Dinleyen herkesin ‘Aman Allah’ım muhteşem bir şarkı’ dediği bir şarkı yazdım bu aşkın ardından.

Yıllar önce çıkardığınız ‘Gidersen’ isimli şarkınızla hâlâ anılmak size ne hissettiriyor?

Çok güçlü, büyük bir eser vermişiz sevenlerime. Tam 12 yıl olmuş ve esere ilk günkü tazeliğiyle radyo ve televizyonlarda hâlâ rastlayabiliyoruz. Tabii ki bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Mesela tarz ve tat olarak ‘Dön Ne Olur’ parçasını ‘Gidersen’e benzetiyorlar.

‘Gidersen’den sonra pek fazla proje çıkarmadınız. Bunun özel bir nedeni var mı?

Askerliğim nedeniyle 15 ay uzak kaldım. Döndüğümde biraz ağırdan aldım ama sevenlerimi sevindirecek bir haber vermek isterim. Bundan böyle 3 ayda bir single çıkaracağım. Yani devamlı birlikte olacağız. Cüneyt Tek’ten aşk şarkılarına doyacaksınız.

Sizi ilk tanıdığımız dönemle şu anki müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok fark var. CD ve kasetlerin yerini dijitaller aldı. Şu an bir şarkıyı halkın geneline ulaştırmak biraz daha meşakkat istiyor. Aynı anda her yerde olmalısınız. Çiviyle kazımak gibi. Ama değişmeyen tek bir şey var. O da şarkının gücü. Şarkı çok iyi olunca halk tarafından bir çığ gibi büyüyor.

Sektörde desteğini gördüğünüz sanatçı dostlarınız var mı?

Tabiî ki var. Rafet El Roman ve Yaşar gibi çok kıymetli büyüklerim ve sanatçı dostlarımın takdirini almak benim için en büyük destek.

Sektörde sorun yaşadığınız herhangi birileri oldu mu hiç?

Hiçbir zaman kendimi herhangi biriyle kıyaslamadım. Çünkü benim kendime munhasır, kendime özgü bir tadım var. Cüneyt Tek tarzı diye bir şey var. Bu sebeple tek rakibim yine ve her zaman kendimim. Her zaman yaptıklarımın daha iyisini nasıl yaparım diye sordum, çalıştım. her zaman ‘Kendimi nasıl geçebilirim?’ diye düşündüm. 

Oyunculuk denemelerinizin olduğunu duyduk. Doğru mu?

Bir sinema filminde konuk oyuncu olarak bulundum. Oyunculuğa büyük bir aşk besliyorum. Ailemizin en küçük bireyi kız kardeşim Gülay Sözütek, Çukurova Üniversitesi konservatuvar oyunculuk bölümü mezunu.  Çok iyi bir eğitmen ve özel olarak abisiyle ilgilendi. Kendisinden oyunculuk dersleri aldım. Şimdi çok başarılı bir projenin gelip kapımı çalmasını bekliyorum. İnandığım  ve tutkuyla istediğim her şey bugüne kadar oldu. Şimdi sıra oyunculukta.

Şu anda planlama aşamasında olan başka bir projeniz var mı?

Şimdilik sır olarak üstü kapalı paylaşabileceğim yine çok sevdiğiniz bir duayenle ortak tekli bir single düşünüyoruz. 2 ay sonra bu özel işi çıkarmış olmayı planlıyoruz.

AŞKSIZ YAPAMAM

Şimdilerde hayat nasıl gidiyor?


Çok mutlu bir adamım. En çok kıskanılan özelliğim de bu diyebiliriz. Mutlu olmayı seçersiniz ve mutlu olursunuz. Hiçbir şeye kişiye veya metaya bağlı değildir. Haftanın 5 günü spor yapıyorum. Vapura binip, martılarla konuşuyorum. Beni mutlu eden şeyleri yapıyorum.

Aynı zamanda besteci yönünüz var. Bugüne kadar kimlere şarkı verdiniz?

‘Gel Gel’i Yaşar ile birlikte okuduk. Rafet El Roman ‘Kurşun' ve Adımla Seslendi’yi, Nedim Zeper ‘Aşkın Adı Sözümden Dönmeyeceğim’, Cenk Eren ‘Az Zehir Az da Bal’ı okudu. Bu liste uzun uzadıya gider böyle.

İş hayatı, müzik derken aşkla aranız nasıl?

Ben aşksız yapamam. Çünkü aşk benim hayatımın yakıtı. İdeal eşimi hâlâ arıyorum. Ama inandığım bir şey var. Tıpkı benim gibi gören insanları hayrete düşürecek bir aşk yaşayıp, öyle evleneceğim. Zamanı geldi artık.
Konular Röportaj