Cuntacıların 'gözaltı' listesi!...

15 Temmuz soruşturmasında tutuklanan Kurmay Yüzbaşı Özkan Özgenç ifadesinde darbe gecesi cuntacıların kağıtla gözaltına alınacakların listesini verdiğini söyledi.

Cuntacıların 'gözaltı' listesi!...
Yeni Şafak'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan Kurmay Yüzbaşı Özkan Özgenç, ifadesinde 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yaptığını söyleyen Özgenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit'in kendisine bir kağıt vererek, kağıtta yazan isimleri adreslerinde gözaltına alınması talimatını verdiğini itiraf etti.

O GECE 5 İSMİ ALACAKTIK!

Darbecilerin gözaltına alınmasını istediği isimler arasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ve medya yöneticisi Fatih Saraç yer aldı. Örgüte lise döneminde öğrenci evlerinde kalarak girdiğini söyleyen Kurmay Yüzbaşı Özkan Özgenç, 'Fatih' isimli kişi benimle ilgileniyordu. Kara Harp Okulu'na geçtiğim dönemde de ilgilenmeye devam etti. Görüştüğümüz zamanlarda Fetullah Gülen'in kasetlerini dinletirdi” dedi.

NATO'DAN GELMİŞ

Özgenç ifadesini şöyle sürdürdü: “Ramazan Bayramından önce İtalya'daki 11-13 Temmuz 2016 tarihlerindeki NATO toplantısına gitmem için 3 günlük görev çıktı. 11'inde gittim. 13'ünde döndüm. 15 Temmuz günü öğleden sonra saat 14.00'da sivil giyimli Binbaşı Murat Çelebioğlu, Yarbay Murat Yanık ve Albay Uzay Şahin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit ile görüştü.

DARBE TALİMATI 18.00'DE

Tugay Komutanımız 18.00'da bizi topladı. Bize sıkıyönetim ilan edileceğini, Genelkurmay'dan emir geleceğini saat 03.00'da yönetime gece el konulacağını söyledi. Tugay Komutanı bize bunu söylemeden önce 15 Temmuz'da IŞİD'in 15-16-17 Temmuz'da eylem yapabileceği mesajı geçildi. Bu sebeple biz tedbirleri almıştık.

EMİRLER KAĞITLA İLETİLDİ

Harekete geçtikten sonra Tugay Komutanı bana bir kağıt verdi. Kağıtta isim ve adresler yazıyordu bu isimleri gözaltına alacaksın dedi. Listede, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ve medya mensubu Fatih Saraç yazılıydı.”
Yüzbaşı Özkan Özgenç'in 'Yurtta Sulh' adlı whatsapp grubunda yer alan isimlerden olduğu tespit edildi. İfadesinde bu husus sorulan Yüzbaşı Özgenç, “5 tane mesaj attım bunlar, 'Hava limanı çıktı. Bayrampaşa çıkıyor', 'Okey' şeklindeydi. Bu grubu resmi bir grup olarak düşünmüştüm” dedi.