D vitamini eksikliği kısırlık sebebi

D vitamini eksikliğinin kısırlığa neden olduğunu söyleyen Ferti- Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'den önemli açıklamalar...

D vitamini eksikliği kısırlık sebebi
Bebek sahibi olmak isteyenler dikkat!

Takvim'de yer alan habere göre
D vitamini eksikliğinin kısırlığa neden olduğunu söyleyen Ferti- Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, "D vitamini eksikliği; yumurta rezervini, yumurtanın kalitesini ve döllenme oranlarını olumsuz etkiler. Düşüklere neden olur" dedi. Dr. Taşdemir, şu uyarılarda bulundu:

15-20 DAKİKA YETERLİ

"Bebek isteyen kadınların veya hamilelerin, günde 15-20 dakika güneşlenmesi veya yürüyüş yapması D vitamini için yeterlidir. Hamileler 12.00-15.00 saatlerinde güneşe çıkmalıdır. Camın arkasından alınan güneş ışığının hiçbir yararı yoktur. Fazla güneşte kalarak daha fazla D vitamini alınması da söz konusu değildir."

TON BALIĞI VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİN


D vitaminini güneşin yanı sıra; ton balığı, uskumru, yumurta sarısı, karaciğer, süt ve süt ürünleri, tahıl gibi ürünlerde de bulunuyor. Bu gıdaların dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor.