Dağcının kazası kurtuluşu oldu!

Gürcistan'daki Kazbek Dağı’na tırmanan Türk dağcılardan birinin buzul çatlağına düşmesi; donmak üzere olan bir köpeğin kurtuluşu oldu. Türk dağcılar, 4 bin 400 metrede çaresizce yardım bekleyen Kafkas köpeği için seferber oldu.

Dağcının kazası kurtuluşu oldu!
İHA'nın haberine göre Gürcistan topraklarında yükselen 5 bin 47 metrelik Kazbek Dağı’na tırmanan dağcılardan birinin buzul çatlağına düşmesi donmak üzere olan bir köpeğin kurtuluşu oldu. Bir grup dağcı, Kazbek Dağı’na tırmandı. Tırmanış sonrası dağdan inerken içlerinden biri Kazbek Dağı’nın 4 bin 400 metresinde dengesini kaybederek buzul çatlağının içine düştü. Arkadaşlarının yardımına koşan dağcılar, metrelerce aşağıdan köpek sesinin de geldiğini duyunca şok oldu. Dağcılar, önce arkadaşlarını kurtardı ardından buz tutan köpek için seferber oldu.

Dağcının kazası kurtuluşu oldu!

AYAKLARI BUZ TUTMUŞTU

Dağcı Barış Çetintürk, “Tırmanış sırasında bize eşlik eden köpekler vardı. Bizimle yukarı kamplara kadar geldiler. Biz çadırda yatarken onlar dışarıda bizim çadırımızın yanında yattılar. Hatta bunlardan bir tanesi bizimle zirveye kadar geldi. Dönüş esnasında bir dağcı arkadaşımız buzul çatlaklarından birine düştü. Kendisini kurtarırken, aşağıdan bir köpek sesinin geldiğini duyduk. Yaklaşık 8 metre kadar aşağıda bu köpeklerden bir tanesi iki gün önce düşmüş ve üzerini kar kaplamıştı. Arkadaşımızı çıkardıktan sonra bir arkadaşımız iple aşağı kadar indi ve köpeği iple bağladıktan sonra yukarıya çektik. Elleri ayakları buz tutmuş. Çikolata verdik. Daha sonrasında Kazbek Köyüne doğru devam ettik ve köye gidene kadar bizim yanımızdan hiç ayrılmadı” dedi.