Dallas'ın J.R.'ının bilinmeyen sırrı!..

"Dallas" dizisini dünya çapında bir fenomen haline getiren J.R. Ewing'in son entrikası ölümünden sonra açığa çıktı.

Dallas'ın J.R.'ının bilinmeyen sırrı!..

Nisan 1978 ve Mayıs 1991 tarihleri arasında 14 sezonda 357 bölüm yayınlanan Dallas dizisini dünya çapında bir fenomen haline getiren J.R. Ewing’in son entrikası ölümünden sonra açığa çıktı. İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre, J.R.’a (Ceyar) hayat veren ünlü oyuncu Larry Hagman, eski Romanya diktatörü Nikolay Çavuşesku ile para karşılığında işbirliği yaptı.

Çavuşesku, kaybetmeye başladığı imajını kendi ülkesinde de çok popüler olan J.R. ile düzeltmek istedi. 1980’lerde de Hagman ve eşi Romanya’nın başkenti Bükreş’e gitti. Ünlü oyuncu bir çanta dolusu para karşılığında Çavuşesku ile birlikte fotoğraf çektirdi. Çavuşesku da bu portreyi Bükreş duvarlarına asarak imajını düzeltmeye çalıştı.

Hagman’a söz veren Times gazetesi de bu geziyi ünlü oyuncu ölene kadar haber yapmadı. Haberde Hagman’ın para aldığını kabul etti ve "Kahverengi çanta içinde gelen para diğer kazandıklarım gibi geldiği anda bitti" dedi. Komünist diktatör Çavuşesku, Dallas’ın ülkesinde yayınlanmasına izin veriyordu. Amacı ise entrikaların bol olduğu Dallas dizisi ile halka "İşte kapitalizmin gerçek yüzü" mesajı vermekti. 1989’da Çavuşesku devrildiğinde ise Romanya’daki liberaller ülkenin dört bir yanına "J.R. komünizmi yıktı" pankartları asmayı ihmal etmedi.

DİZİ DEĞİŞİYOR

Öte yandan 81 yaşındaki Hagman’ın kansere karşı verdiği mücadeleyi cuma günü kaybetmesi yeni dönem Dallas dizisinin de seyrini değiştirdi. Dizinin yapımcıları ikinci sezonu ocak ayında yayınlanacak olan Dallas’ın senaryosunun yeniden yazılacağını açıkladı. Hagman’ın cenaze töreninin ne zaman düzenleneceği hakkında dün de bir açıklama yapılmadı. Entrikaları ve aldatmaları ile ünlü kötü petrol baronu Hagman’ı sevenler ise Dallas dizisinin orijinalinin çekildiği çiftliğe akın etti. Yılda 100 binden fazla turist çeken Teksas’taki Southfork Çiftliği’ne akın eden J.R. tutkunları ünlü oyuncunun odasını çiçek yağmuruna tuttu.

1980’lerde bölüm başına 100 bin dolar kazanarak dönemin en çok kazanan oyuncusu olan Hagman, günde içtiği 4 şişe şampanya ve aşırı sigara tüketimi nedeniyle 1995’te akciğer kanserine yakalanmıştı. Ölümü ise gırtlak kanserinden gerçekleşti.

YENİ ASIR İNTERNET SİTESİ