Davut Güloğlu: "Linç ediliyorum"

Şarkıcı Davut Güloğlu kendisine sosyal medyadan hakaret eden 153 kişi ile bir internet sitesi, bir gazeteci ve çalıştığı gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

Davut Güloğlu: "Linç ediliyorum"
Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre Demokrasi ve Şehitler Mitingi için, "Yenikapı'daki şova katılmayacağım" diyen şarkıcı Sıla'ya, "S.. olsun, gitsin" diyen Davut Güloğlu, kendisine sosyal medyadan hakaret eden 153 kişi ile bir internet sitesine, gazeteci İpek Durkal'a ve çalıştığı gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

7 Ağustos'taki mitingde, bir TV kanalının muhabiri mikrofonu şarkıcı Davut Güloğlu'na uzatarak Sıla'nın sarf ettiği sözler hakkındaki görüşlerini sordu. Bunun üzerine Güloğlu, özetle "23 gündür sokaklardayım. Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip de vatanını beğenmeyen, o kim ya. Olsa ne olur, olmasa ne olur. Nereye hizmet ediyorsa oraya gitsin. Vatanıma hizmet etmeyen s... olup, gitsin" dedi.

Güloğlu'nun küfürlü konuşması büyük tepki çekti. Tepkilere yönelik cevabında, "Özür dileyecek bir şey yok. Sözlerim Sıla'ya değildi. Vatanını sevmeyenin, vatansızın kadını erkeği olmaz. Hâlâ da aynı şeyi söylüyorum" diyen şarkıcı Davut Güloğlu, kendisine sosyal medyadan hakaret eden 153 kişi ile redaktif adlı internet sitesine, gazeteci İpek Durkal'a ve çalıştığı Habertürk gazetesine, avukatı Emrullah Gözcü aracılığıyla 3 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Linç kampanyası başlatıldığını belirten avukatı, "Müvekkilim ülkemize karşı yapılan darbe girişiminde her zaman ön saflarda durmuş, günlerce vatandaşlarımızla birlikte sokaklarda demokrasi nöbeti tutmuştur. Vatanına, milletine ve demokrasi düzenine son derece bağlı bir vatandaştır. Dövüş, küfür, yumruk, çirkinlik gibi isnatlar, müvekkilimle kesinlikle bağdaşmamaktadır" dedi.