Davut Güloğlu'ndan ses getirecek açıklamalar

Altı yıl aradan sonra “Hayat Devam Ediyor” albümüyle sevenlerine ‘Merhaba’ diyen şarkıcı Davut Güloğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Davut Güloğlu'ndan ses getirecek açıklamalar
Davut Güloğlu'nun Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

6 yıl aradan sonra geri döndünüz. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?


Müziği hiç bırakmadım ki? Bu geçen sürede 15 şarkıdan oluşan ‘Hayat Devam Ediyor’ albümünü sevenlerimiz için hazırladık. Yine ara ara çıkardığımız teklilerimiz oldu zaten. Konserlerimize de devam ettik. Sadece televizyondan uzak durmayı tercih ettim. 

Müziğe küstünüz mü?

Asla. Sadece artık televizyonlarımızdaki programlar kalitesizleşti. Sanatçı değil, halk için yapılıyor bütün programlar. Müzik piyasası dahil hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması sebebiyle, bir süre ara verme isteği doğdu. Aslında soğudum. Fakat gerçek sanatçılar her zaman hatırlanır ve yaşar. Konserlerimde anlıyorum.

Pop müzik yapmak, dünyaya açılmaya engel mi oluyor?

Pop müzikten kastım dünya sound’larını alıp hiçbir şey katmadan müzik yapmak. Yoksa başta söylediğim gibi benim de albümlerimde dünya sound’u var. Ama ben ne yapıyorum? İçine kemençe katıyorum. Onu otantik, etnik bir hale getiriyorum. Bunu Madonna yapsa saygı duyarlar ama biz yapınca nedense bir dışlama ve engelleme hareketine girişiyorlar. 

“Nurcanım” ile de büyük bir çıkış yakalamıştınız. Şimdi sıra ‘Hayat Devam Ediyor’da mı?

Evet. 1999 yılında büyük bir deprem yaşamıştık. O dönem ‘Nurcanım’ ile ülkemize neşe getirmiştik. Şimdi de ülkemizin üzerinde yaklaşık 2 senedir oynanan ekonomik krizde de yine aynı neşeyi getirmeyi hedefledik.

KONSER MALİYETLERİNİ İNDİRDİK

Konser takviminizde nereler var?


Avrupa konserlerimiz başlıyor. Türkiye’de de Malatya, Samsun gibi birçok ilimizle konserler konuşuluyor. Henüz tarihleri netleşmedi. Kalabalık ve maliyetli bir ekibiz. Ama sevenlerimizle daha çok buluşmak için fiyatlarda indirime gideceğiz gibi duruyor.

POPÜLER KÜLTÜRDEN UZAK DURDUM

‘Halk’ kimliğinizi nasıl korumayı başarıyorsunuz?


Çünkü ben de halkım. Hepimiz halkız. Benim ablam da var, kardeşimde. 13 kardeşiz. Onlar da halk. Ben hiçbir zaman kendimi kimseden fazla görmedim, göremem.

Her zaman onların içinden biri oldum. Kendimi popüler kültürden her zaman uzak tuttum. Çünkü orada yozlaşma var. Ben bu kimliğimden kopamam, çocuğuma baba, kardeşlerime kardeş olamam.
Konular Röportaj