Davutoğlu’ndan iki sembol kadın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın dün düzenlediği Dünya Kadınlar Günü “Kadın Hayattır” buluşması, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Davutoğlu’ndan iki sembol kadın
Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberine göre etkinliğe eşi Sare Davutoğlu ile katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın tüm kadınlarını selamladıktan sonra, daha çok kadını siyasette görmek istediğini söyledi ve “Başbakan olarak karşınızda konuşmama vesile olan ve kendimi en çok borçlu hissettiğim 1 Kasım’da mühürlerini vuran AK kadınlara teşekkür ediyorum. Milli iradenin en büyük hamisi kadınlardır” dedi. İki gün önce Silopi’de sembol iki kadınla tanıştığını anlatan Davutoğlu, bu iki kadını şöyle anlattı:

BİRİ KÜRT BİRİ TÜRK

“Biri terör nedeniyle oğlu şehit düşen Kürt anne Akide Barkın. Bize evini, yüreğini açtı. Diğeri Tugay Komutanı’nın öğretmen eşi Türk anne Lütfiye Ekinci. Eşi nöbet tutarken o da eğitime bir gün ara vermeden çocuklara okuma-yazma öğretti.”

ÖZGECAN ŞARKISI DUYGULANDIRDI

Etkİnliğe Kadın bakanlar Sema Ramazanoğlu ile Fatma Güldemet Sarı, AKP kadın miletvekilleri, Kadın Kolları, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kadın danışmanları, kadın rektörler, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Amiri Kıymet Bilir Değerli, Özgecan Aslan’ın babası Mehmet ile ablası Beste Aslan, şehit anne ve eşleri katıldı. Başbakan Davutoğlu, protokol sırasında oturan Özgecan’ın babası Mehmet ve ablası Beste Aslan’ı takdim ettiğinde salonda büyük alkış koptu. Sahneye çıkan TRT kadın sanatçıları, bestesi Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’a, güftesi Ahmet Selçuk İlkan’a ait Özgecan adlı şarkıyı seslendirdiklerinde büyük alkış aldılar.