'Dayak' iddiasıyla mahkemeye başvurdu!

Kızlarının gözü önünde polisten dayak yediğini iddia eden baba mahkemeye başvurdu. Polislerin de mukavemet etmekle suçladığı baba, “Kameralarda her şey görülüyor” dedi.

'Dayak' iddiasıyla mahkemeye başvurdu!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kızlarının gözü önünde polis memurlarından dayak yediğini öne süren Bekir Tek (45) "Hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi. Polisler ve babanın karşılıklı şikayetçi olması üzerine Kemalpaşa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. duruşmasına polis memurları gelmezken baba Bekir Tek, "Polisler önce kızım Merve'yi darp etmiş. Kızıma neden saldırdıklarını sorduğumda beni de tekme tokat dövdüler" diye konuştu.

'YURDA VERECEKLERDİ'

Dava konusu olay, 2015 yılında meydana geldi. İddiaya göre uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle polis tarafından alıkonulan ve o dönem 17 yaşında olan Meltem Tek, Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilmek istendi. Meltem durumu ablasına haber verdi. Kız kardeşinin kendilerinin haberi olmadan yetiştirme yurduna verilmeye çalışıldığını iddia eden Merve Tek, "Bu nedenle kız kardeşimi emniyetten almak istedim. Sonuçta onun ablasıyım. Onu alıp dışarı çıktığımda arkamızdan gelen polis memuru kız kardeşimi zorla alarak tekrar binaya götürdü. Ben de dışarıda beklemeye başladım. Ancak bir süre sonra Göksal K. isimli sivil bir polis yanıma gelerek boynuma sert bir şekilde vurdu. Orada beklemememi, gitmemi söyledi. Kız kardeşimi de adliyeye götüreceklerini söyledi. Bunun üzerine ben de babama haber verip adliyeye geçtim" diye konuştu.

'KOLLARIMIZDAN TUTTULAR'

Polis memuru Göksal K'nin kendisine vurduğunu babasına söylediğini belirten Merve T, "Meltem, adliyeye getirilirken, babam otomobildeki polislere 'Hanginiz kızıma vurdu?' diye sordu. Bunun üzerine otomobilden inen polisler babama saldırdı. Darp edip yere yatırdılar. Ardından kollarını arkaya kavuşturup kelepçe takarak adliyenin nezarethanesine soktular. Babam gözlerimin önünde dayak yerken sesimi çıkaramadım. Müdahale etmeye çalıştım ama beni ve kardeşimi kollarımdan tuttular" diye konuştu. Şimdi 19 yaşında olan Meltem Tek de, "O dönem bir hata yaptım. Ama bu sorgusuz sualsiz ailemden koparılma anlamına gelmemeli" dedi.

'Evlatlarıma tek bir tokat atmadım'

Öte yandan polis memurlarının da Bekir Tek hakkında, boğazlarına yumruk attığı gerekçesiyle şikayetçi oldukları öğrenildi. Bekir Tek, "Kamera kayıtlarında kimin kime saldırdığı belli oluyor. Ayrıca ben evladıma tek bir tokat bile atmazken, polis memurunun kızıma vurması kabul edilir bir durum değil" diye konuştu.