Demet Aktaş: "Ev almadım albüm yaptım"

Sanat kariyerine Hülya Avşar ile Gökhan Özen’in vokalistliğini yaparak adım atan Demet Aktaş, ilk müzik çalışması ‘Yol Ver’i müzik piyasasına sundu.

Demet Aktaş: "Ev almadım albüm yaptım"
Demet Aktaş'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

13 yıllık bir sahne deneyiminin ardından ilk albümünüzü çıkardınız. Neler hissediyorsunuz?

İnanılmaz heyecanlıyım tabii ki… Çok güzel tepkiler aldık. Dijital platformlardaki yükseliş beni çok mutlu etti. Tüm müzik kanallarında ve radyolarda çalması, taksiye bindiğimde kendi şarkımı dinlemek çok güzel bir duygu diyebilirim. 

Peki bize albümünüzün hikâyesini anlatır mısınız?
Ben 10 yıldır Kıbrıs’ta sahne alıyordum. Bir birikim yapıp İstanbul’da ev almaya gelmiştim aslında… Benim çok eski bir menajer arkadaşımla sohbet ederken ertelemiş olduğum albüm hayalimden bahsettim. Ve o anki duygularım 6. hissim ve içimden bir ses bu parayla ev hayalini değil, albüm hayalini gerçekleştirmelisin dedi (gülüyor). Hemen ertesi gün Suat Sakarya’nın stüdyosuna gittik ve “Yol Ver” şarkısını dinledik. Beni inanılmaz heyecanlandırdı bu şarkı ve ‘evet bu şarkı’ dedik. Hemen albümü yapmaya başladık. Bir sene süren çalışmanın ardından Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıktık.

AĞIR ŞARTLARDAKİ SÖZLEŞMEYİ REDDEDETTİM

Neden albüm hayalinizi 13 sene ertelediniz?

2005 yılında bir albüm girişimimiz olmuştu. Fakat yapımcının hazırlamış olduğu ağır şartlardan oluşan sözleşmeyi imzalamak istemedim ve vazgeçtim. Bir gün kendim yapacağım diye hırs yapmıştım ve oldu. Allah kendimin yapacağı maddi gücü verdi ve yaptım çok şükür (gülüyor).

Biraz da bize albümün adını taşıyan ‘Yol Ver’ şarkısından bahseder misiniz?
Bir Ersay Üner şarkısı ‘Yol Ver’… Çok dinamik hareketli ve herkesi dinlediği an heyecanlandıran bir şarkı... Suat Sakarya ve Gürsel Çelik’in yaptığı iki farklı aranje ve bir  remixi var albümde...

Başka hangi isimlerle çalıştınız albümde?
Hakkı Yalçın, Ceyhun Çelikten şarkısı var ‘Maalesef”.  Zeyno şarkısı var ‘Aşk Ertesi’ ve ‘Ağla’, Derya Bedavacı ‘Yıllanmış Eşya’ ve Sezen Aksu cover’ı ‘Onu Alma Beni Al’ parçasını seslendirdim. 

Oldukça rengârenk ve cıvıl cıvıl bir klip çekmişsiniz. Kostümlerde bir hayli dikkat çekti.
Klibimiz Tamer Aydoğdu tarafından Midas Stüdyoları’nda çekildi. Gencer Savaş bandosu ve 4 dansçı eşlik etti. Yaklaşık 14 saat sürdü çekimler. Kıyafetleri stil danışmanı by Coşar tasarladı. Herkes tarafından beğenildi ve bu beni çok mutlu etti.

PİYASADA GENÇ POPÇU YOK

Klipte kafanızda geyik boynuzu görüyoruz bunun bir anlamı var mı?

Sezen Aksu bu şarkıda aldatılan bir kadını anlatmış. Biz de geyik boynuzu kullandık bu yüzden (gülüyor).

Müzik dışında neler yapıyorsunuz?
Her gün en az bir saat yürüyorum ve pilates yapıyorum. Her fırsatta yeni şarkı arıyorum bir de. Instagram, Twitter ve Facebook vazgeçilmezlerim (gülüyor).

Özel hayatınıza gelecek olursak, gönlünüzü çalan biri var mı?
Hayır, hayatımda kimse yok. İnsan bazen yaşadıklarından sonra uzun süre yalnız kalıp kafasını dinlemek istiyor. Öyle bir dönemdeyim. Benim tek aşkım işim...

Son olarak müzik dünyası hakkında ne düşünüyorsunuz?
Artık insanlar iyiyi kötüyü ayırt edip herkesi hak ettiği yere oturtuyor. Ve aynı isimleri görmekten artık herkes çok sıkıldı. Neredeyse genç popçu yok gibi en genci 40- 45 yaşında. Neyse ki yeni bir jenerasyon geldi müzik piyasasına. Dijital platformlarda yükselen de yerini buluyor artık nihayet...
Konular Röportaj