Demirören'den flaş açıklama!

Yıldırım Demirören: "Liglerle ilgili alınan kararın tek sebebi olaya tepki.."

Demirören'den flaş açıklama!
CİHAN'da yer alan habere göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, liglerin tamamının ertelenmesinin olayı yapan kişiye ödül ve ülkede güvenlik sorunu varmış gibi göstereceğini ifade etti. Demirören, liglerin bir hafta kaydırılmasıyla ilgili kararın kulüp başkanları ile ortak alındığını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkan ve üyelerinin de katıldığı Futbol Federasyonu'nun Riva'da gerçekleştirdiği toplantının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, basın mensuplarının karşısına geçti.

Fenerbahçe'nin Rize'de Çaykur Rizespor'u 5 - 1 yendiği maçın ardından dönüşte Trabzon'da uğradığı saldırı ve toplantıda alınan kararlar hakkında konuşan Yıldırım Demirören, "Maalesef cumartesi günü bir terör olayı yaşanmıştır. Bu terör Fenerbahçe Kulübümüze olduğu gibi aslında Türk futboluna yapılan bir harekettir. Ben öncelikle yaralanan şoför arkadaşımıza acil şifalar diliyor, Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diliyorum. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe Kulübü'nün kupa maçını ve önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor maçını dün iptal etmiştik. İptal sebebinin tek nedeni yaşanan olayın terör olayı olmasına inanmamız ve futbolcularımızın psikolojisine önem vermemiz. Bugün Türk futbolunda çok güzel bir şey yaşadık. Bütün kulüp başkanlarımız önümüzdeki haftaki lig maçlarının kaydırılmasını talep etti. Bunun tek sebebi yapılan olayı protesto, daha doğrusu tepki. Yani yarından itibaren oynanacak olan kupa maçlarının tamamı ve önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının hepsi bir hafta kaydırılmıştır. Kulüp başkanlarıma teşekkür etmek istiyorum. Çünkü federasyon olarak liglerin tamamının ertelenmesine sıcak bakmıyorduk, çünkü bu olayı yapan kişinin ödül almış gibi görünmesinden artı ülkemizde güvenlik sorunu varmış gibi görünmesinden. Gene altını çizerek söylüyorum bu kararın alınmasının tek sebebi, bütün kulüp başkanlarımızın Türk futboluna ve Fenerbahçemize yapılan bu olaya tepki adına almış oldukları ortak karardır." ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise saldırının sadece Fenerbahçe'ye değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapıldığını belirtti. Yapılan eylemin renginin olmadığını da belirten Göksel Gümüşdağ, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu eylemin rengi yoktur. Bu Türk futboluna yapılmış bir eylemdir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanımızın talimatlarıyla bu failler en yakın sürede yakalanacağına inanıyoruz. Bu hafta hiçbirimizin sahaya çıkacak gücü olmadığı için böyle bir karar alındı. İnşallah futbolumuzda böyle bir şey bir daha yaşanmaz. Bugün bir aradayız, tek vücuduz. Buradan Fenerbahçe kulübüne geçmiş olsun ziyaretine gideceğiz. Bu verilen arayı karıştırmayın. Güvenlik anlamında sıkıntımız yoktur. Biz kulüpler olarak bu haftayı boş geçmek istiyoruz. Futbolun tüm paydaşları bu aradan dersler çıkarmalı." diye konuştu.
Konular Spor Haberleri