Demirtaş: 'Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın?'

Selahattin Demirtaş, "Vekillerimiz Yüksekova'ya giremiyor. AK Parti valisi, şehri kapatmış. Arkadaşlarımız giremiyor oraya. Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın?" dedi.

Demirtaş: 'Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın?'
Milliyet'te yer alan habere göre HDP Eş Başkanı Demirtaş, Yüksekova ve Cizre'de "katliam yapıldığını" ve aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişinin öldüğünü iddia etti.

Hakkari'de atanmış valinin, seçilmiş milletvekillerini şehre sokmadığını savunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekillerimiz Yüksekova'ya giremiyor. Ak Parti valisi, panzerlerle tankla tomayla şehrin girişini kapatmış. Arkadaşlarımız yüzde 100 oy aldılar. Şimdi ben size söylüyorum, Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın? Orada yanlış yapan fazlalık Hakkari halkı mı, atanmış memur vali mı? Fazlalık olan validir."

"BİZ O BAKANLIK KOLTUKLARINA OTURACAĞIZ"

Seçim hükümetinde halkın sesi olmaya devam edeceklerini ve emanete sahip çıkacaklarını kaydeden Demirtaş, "Yanlış yaptığımız konusunda eleştirenlere inanmayın. HDP nereden geldiğini ve nereye gideceğini biliyor" dedi.

Seçim güvenliği, iç güvenliğin korunması ve devlet imkanlarının tek başına kullanılmaması için seçim hükümetinde yer alacaklarını belirten Demirtaş, HDP'ye verilecek bakanlıkların bir lütuf değil, halkın iradesinin yansıması olduğunu savundu.

"TAM ENSELERİNDE OLACAĞIZ"

Demirtaş, "Bakanlıklar AK Parti'nin tapulu malı değil, niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız. Onların tam da ensesinde olacağız. Savaş kararı almaya çalışırken haksızlık, adaletsizlik ve katliam kararları almaya çalışılırken HDP'li bakanlar orada olacak. 'Biz sana savaş yaptırtmayacağız' dedik ya işte onun için Bakanlar Kurulunda olacağız" diye konuştu.