Deniz altında yağlı boya çalışması yaptı

3. Deniz Kültürü Festivali kapsamında ülkemize gelen Kaptan Coustaeu'nun efsanevi ekibi, Aydın'ın Didim İlçesinde dalış yaptı.

Deniz altında yağlı boya çalışması yaptı

Efsane ekibin Şefi Andrea Laban denizin 15 metre derinliğinde yağlı boya resim çalışması gerçekleştirdi.

3. Deniz Kültürü Festivali kapsamında ülkemize gelen Kaptan Coustaeu’nun efsanevi ekibi, Didim’de, Didim Turizm Derneğini düzenlediği etkinlik çerçevesinde bir dalış gerçekleştirildi. Dünyada yer altında resim yapabilen nadir insanlardan olan Ekip Şefi Andrea Laban 15 metre derinlikte yağlı boya resim çalışması gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamındaki tekne turuna Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Dernek Genel Sekreteri Erdal Baylan, Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen, Kaptan Couesteau’nun ekip şefi Andre Laban, Kaptan Couesteau’nun kameramanı Bernard Delemotte, Fransa Festival Başkanı Jean Claude Eugene, ve eşi, katıldı.

Didim Akbük Bölgesi Çamlık mevkii olarak adlandırılan yerde dalış gerçekleştirilirken ekibin ilk olarak 28 metreye daldığı, Andrea Laban’ın ise 15 metre derinlikte yağlı boya çalışması yaptığı öğrenildi. Laban’ın çalışma yaptığı tablo ise Merhum Türk Denizci Haluk Çecan’nın asistanı tarafından kayda alındı. Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak konuşan Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy Didim’in tanıtımı açısından düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli olduğunu kaydederken “Kaptan Coustaeu’nun ekibinin burada olması, denizin altında resim yapmaları çok güzel bir çalışma. Didim ilk defa olan bir çalışma.

Bu tür etkinlikleri Didim Belediyesi olarak destekliyoruz. Turizm Derneğinin de dediği gibi gerçekten de Didim yönünü denize dönmesi lazım. Denizle ilgili bir çok etkinliğe destek olması lazım.”dedi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise Bu etkinliğin Didim’de yapılan ilk etkinlik olduğunu kaydederken “Bu organizasyonun gerçekleştirmek için de bu işi iyi yapabilen ustadların olması lazım. Kaptan Couesteau’nun ekibi bu işi yapan Dünyadaki nadir insanlardan bir tanesi… 2 yıl öncede böyle bir çalışmayı Deniz Kültürü Festivalinde İstanbul’da yapmışlardı. İkincisi de Didim’e yapıldı.”dedi.

Atabay organizasyonun yapılmasında emeği geçen Deniz Kültürü Derneğine ve Başkanına da teşekkür ederken “Organizasyonun bir ayağını da Didim’e almak için ciddi görüşmeler yapacağız. Sanıyorum olumlu neticelenir. Biz artık yüzümüzü denize döndük. Bu tip olayların simgesel özellikleri vardır. Biz bu etkinlikle insanlarımıza denizin önemini anlatmaya yönelik bir ikaz işaretidir. Toplumun dikkatini bu şekilde çekmeye çalışıyoruz. İyi bir başlangıç yaptık; devamı da iyi gelecektir.” dedi.