Deniz Baykal ameliyata alındı!

Deniz Baykal, beyninde ödem ve kanama artışı görülmesi üzerine, 1,5 saat süren yeni bir ameliyata alındı.

Deniz Baykal ameliyata alındı!
Hürriyet'te yer alan habere göre ameliyatın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında açıklama yaptı. İbiş, "Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili, "Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" dedi.

İbiş, "Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor" diye konuştu.

İbiş şunları söyledi: "Deniz Bey’e ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsın itemiyoruz. Kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Deniz Bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Her şey yolunda giderse akşam 8’den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir. Dün akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı. Kısa süreli bir tedavi süreci olmadığını baştan da söyledik. Hastanede ne kadar kalır? Bunu yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra söylemek daha doğru olacaktır. Bu hastalık ciddi bir hastalık. Tablonun çok hafif bir tablo olmadığını ifade ettik öncesinde. Başka sistemlerle ilgili anormallik çıkma riski olduğunu söyledik daha önce de. Bir akciğer enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya değişir tablo. Ama şu an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamalı."

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nin önünde bekleyen gazetecilere, sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal'a saat 8.30'da yapılan kontrol tomografinin ardından ameliyat kararı alındığını ifade eden Baydar, "Operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Kanama başlangıçta, dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi, bugün sabaha çekildiğinde kanama durmasına rağmen ödem artmıştı" bilgisini verdi.

Baydar, beyindeki basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Ameliyat esnasında yapılan yine anjiyografide beynindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stenttin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu ve bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi."