Deniz otobüsünde bomba ihbarı polisi alarma geçirdi!

İstanbul Kabataş’tan dün saat 21.30’da Bursa’nın Mudanya ilçesine hareket eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait deniz otobüsünde 2 yolcunun valizlerindeki yabancı materyaller güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Deniz otobüsünde bomba ihbarı!..
CİHAN'da yer alan habere göre bir saat kadar süren aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken yapılan bomba ihbarı üzerine, 'Hüdavendigar' adlı deniz otobüsünün saat 23.30 sıralarında Mudanya’daki BUDO İskelesi’ne yanaşmasıyla denizde ve karada geniş güvenlik önlemleri alındı.

Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri deniz otobüsündeki 314 yolcuyu eşyalarını almadan tahliye etti. Gemiden tahliye edilen yolcular her türlü ihtimale karşı iskele karşısında bulunan Atatürk Parkı’nda bekletildi.

Uzman köpekler eşliğinde x-ray cihazından geçirilen valizler, kontrollerinin ardından gruplar halinde sahiplerine teslim edildi. 2 kişi şüpheli olarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yaklaşık bir saat süren aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.