Deniz Seki ünlü DJ'i mahkemeye verdi

Deniz Seki, kendisinden habersiz şekilde ‘Zor mu?’ adlı şarkısını remiksleyip yayınlayan DJ Boral Kibil’den şikayetçi oldu. Soruşturmada; DJ’in, Seki’nin manevi ve maddi haklarına tecavüz ettiği tespit edilip yargılanmasına karar verildi.

Deniz Seki ünlü DJ'i mahkemeye verdi
Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Deniz Seki, sözü ve müziği kendisine ait olan 'Zor mu?' şarkısını kendisinden izinsiz olarak kullanan DJ Boral Kibil'i savcılığa şikayet etti. Seki, parçaya remiks yapıp Sevda Tekin'le birlikte seslendiren DJ'in elinde herhangi bir izin belgesi olmadığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Seki, parçanın bestecisi olmasına rağmen ismi bile belirtilmeden eserin yayınlandığını söyledi. Ünlü şarkıcının ihbarı sonrası savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"SEKİ'NİN HAYRANIYIM"

Yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan DJ Kibil; Seki'nin hayranı olduğunu, ticari bir amaç gütmediğini ve bu durumdan maddi bir kazancının olmadığı kaydetti. Yürütülen soruşturma sonunda; DJ'in, Seki'nin manevi ve maddi haklarına tecavüz ettiği tespit edildi ve dava açıldı.

Dava, İstanbul Fikri Sinai Ceza Mahkemesi'nde görülecek.