Denizde dehşet

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO)Bostancı-Kabataş seferini yapan deniz otobüsüne tanker çarptı. Kazada yaralanan 9 kişi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Denizde dehşet

Bostancı - Kabataş seferini yapan deniz otobüsüne Kız Kulesi açıklarında arkadan yük gemisi çarptı. Büyük korku yaratan olayda şans eseri ölen olmadı.Yaralı 9 kişi tedavi altına alındı.

Kaza, saat 19.10 sıralarında İstanbul Boğazı Kız Kulesi açıklarında meydana geldi. 19.00 Bostancı-Kabataş seferini yapan ve içinde 33 yolcusu bulunan Yeditepe-1 isimli deniz otobüsüne yük gemisi arkadan çarptı. Kazada 1'i İDO personeli toplam 9 kişi yaralandı. Deniz otobüsü kendi imkanıyla Kabataş İskelesi'ne geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Deniz otobüsü kendi imkanıyla Kabataş İskelesi'ne geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılara ilk müdahalesi olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Yaralılardan Erdem Mercan, Havva Ebru Geçer, Aslıhan Turanlı Şişli Eğtim ve Araştırma Hastanesi ile  Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Hüseyin Küçükkaraca ile Yaşar Akdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılar taburcu edildi
Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Hastanelere kaldırılan bazı yaralılar tedavi altına alındı. Kaza sonrası Kabataş İskelesi'ne gelen deniz otobüsünde incelemeler sürüyor. Demir bölgesine çekilen kuru yük gemisi ise Liman Başkanlığı tarafından inceleniyor.

‘Su alması söz konusu değil'
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ. Başenspektörü Sercan Karabıyık, ”Kaza yeri ile iskele arası kısa olduğu için ivedi yanaşma ve tahliye olduğundan olay çok büyümeden sonuçlanmıştır. Deniz otobüsünde hasar oluştu, ancak su alması söz konusu değil” diye konuştu.

1 personel yaralandı
Deniz Otobüsleri Operasyon biriminde görevli Kaptan Sercan Karabıyık, “Saat 19.00 itibariyle Bostancı'dan kalkan Yeditepe-1 adlı gemimiz, Kabataş istikametine ilerlerken Kız Kulesi önlerinde ticari gemiyle temasta bulunmuştur. Geminin sancak arkasındaki temastan sonra 33 yolcumuz arasından 8 yolcumuz yaralandı. 1 tane de personelimiz yaralanmış olup onun da genel durumu iyidir.

Gemide şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Kendi imkanlarıyla kıyıya yanaşan gemide su alma durumu da yok. Gerekli incelemeler şu anda devam etmekte.  Aralarında durumu ciddi olan yok. Seyir incelemesi yapılacak. İncelemeden sonra bunun bilgisi sizinle paylaşılır. Kuru yük gemisi demir bölgesine çekilmiş olup. Liman Başkanlığı tarafından inceleniyor” diye konuştu.