Dershaneye ‘yurda dönüşün’ önerisi

Milli Eğitim Bakanlığı, dönüşüm sürecinde dershanelere yönelik önerilerine bir yenisini ekledi. ‘Özel okula dönüşmemiz çok zor’ diyenlere yurt hizmeti vermeleri teklif edildi.

Dershaneye ‘yurda dönüşün’ önerisi

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşümü çalışmalarını, eğitim sendikaları, sektör temsilcileri ve işletmecilerle işbirliği halinde sürdürüyor. Bu kapsamda, dershanelere sunulan özel okul, etüt ve halk eğitim merkezlerine dönüşüm gibi tekliflere yenisi eklendi. Bakanlık, dershanelerin dönüşümünde sektör temsilcilerine, ‘öğrenci yurdu olarak hizmet verin’ önerisi getirdi. 

ENVANTER TAMAMLANDI

Dershanelerin dönüşümüne ilişkin yasal değişiklik, ‘Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ üzerinden yapılacak. Dershanelerin mevcut kapasitelerini belirlemeye yönelik envanter çalışmaların tamamlayan Bakanlığın projesiyle, dönüşüm kapsamında dershanelere sunduğu öneriler arasında özel okul ve etüt merkezinin yanı sıra, anaokulu, hizmet içi eğitim merkezi, özel meslek lisesi gibi seçenekler yer alıyordu.

İKİ BAKANLIK ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına gösterdiği tepkiyle gündeme gelen yurt sıkıntısına yönelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Suat Kılıç, KYK’ya bağlı 310 bin 800, özel sektörde de 200 bine yakın yatak kapasiteli yurtların bulunduğunu belirtmişti. Türkiye’deki üniversitelerin toplam kontenjanı ise 762 bin 219.

DORUK ÇAKAR / AKŞAM İNTERNET SİTESİ