Derya Uluğ: "Amacım rekor kırmak değil"

‘Okyanus’ ve ‘Canavar’ şarkılarıyla yaz ayında nabızları yükselten Derya Uluğ, yeni parçası ‘Nabız 180’ ile duygusal bir serüvene çıkarıyor.

Derya Uluğ: "Amacım rekor kırmak değil"
Derya Uluğ'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

-Hareketli şarkılarınızın ardından ‘Nabız 180’ adlı slow parçanızı dinleyicilerinize sundunuz. Neden duygusal bir çıkış yaptınız?


‘Canavar’ ve ‘Okyanus’ta olduğu gibi yine ruhuna ve kalitesine inandığım hareketli şarkıları dinleyicilerle buluşturacağız. İnsanlara ‘Nabız180‘ ile Derya Uluğ’dan bekledikleri slow şarkıyı sundum. Çok da iyi oldu. ‘Canavar’ ve ‘Okyanus’ ile zaten inanılmaz güzel bir kitleye ulaşmıştık. Bu parçayla daha bambaşka bir kitleyle bir araya geldim. Şimdi şarkım çıkınca yapılan yorumlardan bunu anlayabiliyorum.

-Yani çocuklar tanıdı sevdi Derya Uluğ’u, şimdi biraz da büyüklere keyifli şarkılar sunalım mı dediniz?

Öyle de oldu denebilir.

-‘Okyanus’ ve ‘Canavar’la birçok ödül aldınız. Yeni şarkınızdan beklentiniz nedir?

Bu şarkıyı çıkarmamdaki amaç tıklanma veya rekor kırmak falan değil. Müzik kariyerime başlarken bir planlama yapmıştım. Bu şarkıyla kariyerimde planladığım şekilde gitmekti. 8 yaşımdan beri müzik eğitimi alıyorum. Türk Sanat Müziği’nden operaya cazdan arabeske kadar eğitim aldım. Bunları harmanlayıp dinleyicilerime sunacağım. ‘Nabız 180’ çok içten anlatımı olan insanların ruhuna dokunan bir şarkı, dinleyiciler de çok sevdi. Bundan sonra gelecek olan şarkı, bambaşka bir şekilde yayımlanacak.

FİLM MÜZİĞİ YAPABİLİRİM

-Klipte oyunculuk yanınızı gözler önüne sundunuz. Peki ilerleyen dönemlerde oyunculuk alanında sizi görebilir miyiz?


Daha öncelerde de okul döneminde yıl sonu gösterilerinde yer alıyordum. Okumuş olduğum bölüm opera… Yüksek lisansımı da bu branş üzerine yaptım. Yani konuya uzak ya da yabancı değilim. İstemiş olduğum bana uygun bir rol gelirse, tabii ki oyunculuk yapmak isterim.

-Sinema veya dizi için müzik yapmak ayrı bir alan mı? İleride yapar mısınız?

Yaparım tabii ki. Ruhumu etkileyecek bir filme güzel bir müzik yapmayı çok isterim.

KIYAFETLERİMİ KENDİM YAPIYORUM

-Geçen yaz en çok konser veren isimlerin arasında yer aldınız. Kadın popçuların en büyük derdi; ‘Her konser farklı farklı kostümler giymek’ olduğunu biliyoruz. Kıyafetleriniz kim tarafından seçiliyor?


Sahnede giydiğim birçok kostümü kendim tasarlıyorum diyebilirim. Şimdi bu yoğunlukta bunu nasıl yapıyorsunuz diyeceksiniz? Türkiye’nin her yanında konserler verip, sevenlerimle buluşuyorum. Sahnede olduğumda çok mutlu oluyorum. İnsanlar soruyorlar; ‘Bu kadar sahne almak sizi yormuyor mu?’ Hayır! Şarkı söylemenin benim için bir tutku olduğunu düşünüyorum. Ve tutkuyla yaptığım içinde kesinlikle yorulmuyorum. Ya da yoruluyorumdur da ben bunu hissetmiyorum asla. İleriki süreçlerde bütün kıyafetlerimi, kendim tasarlamak istiyorum. ‘Bu ilgi nereden geliyor?’ diye soruyorsanız. Babam tekstil işi yapıyordu, küçüklüğümde kumaşların arasında büyüdüm diyebilirim. Styling’im Özgür Yüksel.

MÜZİK GÖRECELİ BİR KAVRAM

-Müzik sektörünün genel olarak iyi şarkı sıkıntısı var. Bu işin bir algoritması var mı?

Herkesin bir dönemi olduğuna inanıyorum. Bazı söz yazarı ve bestecilerin dönemi yoktur, sınır tanımazlar. Bu kişiler sürece takılmadan, kitleleri her dönemde yakalayabilen kişilerdir. Bizler de şimdilik çok güzel gidiyoruz. Birçok ünlü isme şarkılar veriyorum. Dinleyiciler vermiş olduğum şarkıları beğeniyorlar. İleriki süreçlerle de bu başarılarımın devam edeceğini düşünüyorum. Başarılı bir şarkı yazdığınızı bilemezsiniz. Müzik göreceli bir kavramdır; kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Besteleri mi yazarken, karşı tarafın ruhuna ve kalbine birazcık dokunabileceğim sözler yazıyorum. Dinleyiciye ulaştığınız da başarılı şarkılar yazmış oluyorsunuz.

-Ebru Gündeş’e uzun yıllar vokallik yaptınız. Şarkıcı olunca sektöre bakış açınızda neler değişti?

Hayatım boyunca solistlik yapmıştım. Bu süre içerisinde sadece Ebru Gündeş’e vokallik yaptım. Tabii ki onun gibi gerçek bir sanatçıdan ve sahnesinden çok şey öğrendim. Ebru Gündeş’le çalışırken, kendi sahnelerime de ayrıca devam ediyordum. Ön tarafta solistin nasıl göründüğünü, nasıl davranması gerektiğini öğrenmiş oldum.

İLK PARAMLA ARABAMI DEĞİŞTİRDİM

-‘Okyanus’tan ilk kazandığınız parayla ne yaptığınızı hatırlıyor musunuz?


Kazandığım ilk parayla bana destek olan arkadaşlarıma güzel sürprizler yaptım. İstedikleri her şeyi almaya çalıştım. Çok zorlu süreçlerden geçtiğimiz için onların mutlu olması benim için önem taşıyordu. Kendimi de ödüllendirmeyi unutmadım. Arabamı değiştirdim.

YENİ İSİMLERE İYİ ŞARKILARIMI VERİYORUM

-İyi bestecilerin hep “kasada” dedikleri besteleri vardır. Sizde durum ne?


Tabii ki yazmış olduğum birçok beste var. Bunları doğru kişilerle buluşturmayı çok istiyorum. Müzik piyasasında ‘İyi şarkıları vermiyorlar’ tarzında bir söylenti var. Ben piyasaya yeni girecek kişiler şarkı istediklerinde en iyi şarkılarımı vermeye özen gösteriyorum. Çünkü o insanın piyasada başarı yakalaması en çok beni mutlu eder. Söylenen şarkı bana ait ve başarılı oluyor. Şarkılarımı kişilerle paylaşmak bana mutluluk ve gurur veriyor.

SAHNE ÖNCESİ DUA EDERİM

-Sahne öncesi uğurunuz var mı?


Batıl inançlarım yoktur diyebilirim. Dua etmeyi ihmal etmem, sahneye çıkarken mutlaka dua edip çıkarım. Uğursuz elbiselerimin olduğunu düşünüyorum, o elbiseleri ne zaman giyinsem bir aksilik oluyor. Bundan dolayı artık o kıyafetlere sahnelerimde yer vermiyorum.
Konular Röportaj