Devlet Bahçeli'den Alperen Ocakları'na tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'e sert tepki gösterdi, "İsrail'in yöntemi terörden farksızdır" dedi. Bahçeli, İstanbul’da sinagog kapısını tekmeleyip taş atan Alperen Ocakları üyelerine de tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli'den Alperen Ocakları'na tepki
Hürriyet'te yer alan habere göre Bahçeli, "Musevi vatandaşlarımıza ait mabetlerin tahrip edilmesini kabul edemeyiz. İsrail gibi davranamayız. Yanlışa yanlışla karşılılık veremeyiz. Türkiye’deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı elimizi zayıflatmakla kalmayacak din özgürlüğüne saldırı olacaktır. Son günlerdeki bazı olayları endişeyle seyrettiğimi söylemek isterim" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Mescid-i Aksa’nın kısıtlamalara maruz kalması İsrail’in gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. İsrail’in yöntemi terörden farksızdır. İslam dünyasının gevşek duruşu son derece düşündürücüdür. Katar krizini tırmandıran körfez ülkeleri neden ürkektir. Maalesef İslam eleminin dayanışma gücü zayıftır. Herkse birbirini kuyusunu kazmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan vasıtasıyla Türkiye tavrını göstermiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan körfez ülkelerini kapsama alan seyahatinde İsrail vandallığını da gündem getirmiştir. Hiçbir hain emeller Haremi Şerif’i kirletemeyecektir. Müslüman Türk milleti oynanan oyunum farkındadır. İsrail yanlıştadır. Utanç verici bir şekilde krize yatırım yapmaktadır. İsrail musallat olduğu haremi şeriften derhal çekilmelidir. Kıblesizlere ilk kıblemizi yok ettiremeyiz. Mabetlerimizi çiğnettiremeyiz. Bunu yaparken haklıyken haksız duruma düşemeyiz.

(Alperen Ocakları'nın bazı sigagoglara yönelik eylemleriyle ilgili olarak) Musevi vatandaşlarımıza ait mabetlerin tahrip edilmesini kabul edemeyiz. İsrail gibi davranamayız. Yanlışa yanlışla karşılılık veremeyiz. Türkiye’deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı elimizi zayıflatmakla kalmayacak din özgürlüğüne saldırı olacaktır. Son günlerdeki bazı olayları endişeyle seyrettiğimi söylemek isterim. Bu vesileyle İsrail saldırganlığını kınıyorum.

“HERO TİŞÖRTÜ GİYEN NAMERTLER KAZANAMAYACAKTIR”

Tunceli Pülümür karayolunda yolu kesilip alıkonulan daha sonra da şehit edilen öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın katilleriyle. 15 Temmuzda Gölbaşını bombalayıp 53 kahramanımızı katleden canilerle. Astsubay Ömer Halisdemir’i ve toplamda 250 vatan evladını şehit eden teröristlerle çok çetin bir mücadele sürdürülmektedir.

Hero tişörtü giyen namertler kazanamayacaktır. Hiçbir sefil hiçbir çürümüş yolumuza çıkamayacaktır.

“TERÖRİST HER İSİM ALTINDA TERÖRİST VE ŞEREFSİZDİR”

YPG isim değiştiriyormuş ismin ne önemi vardır. Kaldı ki bu değişiklik malumun ilamı da değildir. Terörist her isim altında terörist ve şerefsizdir. ABD’nin YPG’ye verdiği silah desteği artık milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Yanı başımızda kurulmak istenen terör devletine harç taşıyan devletler düşmanlığa hizmet etmekten başak bir iş yapmamaktadırlar. Küresel vahşet çetesi altın vuruşu yapmak istemektedir. İngiltere’nin Ankara büyükelçisinin geçtiğimiz Pazar günü YPG ile işbirliği yaptıklarını itiraf etmesi ve FETÖ’yü terör örgütü olarak görmediklerini söylemesi sözün bittiği yerdir. Barzani yanlıları Diyarbakır’da sözde bağımsızlık referandumu için çalıştaylar yapmakta sıranın Türkiye’ye geleceğini alçakça söylemektedirler. Batı başkentlerinde bizim katil dediklerimiz kahraman muamelesi görmektedir.

Onurunu kaybetmiş milletler küresel cinayet şebekesinin oyuncağı olacaklardır. Hamdolsun Türk milleti onurunu yitirmemiştir. Büyükada’da tutuklana sözde aktivistler arasında bir Alman vatandaşının da olması Türkiye Almanya ilişkilerinde yeni bir gedik açmıştır. Ajanların yeni maskesi olan aktivistlik 15 Temmuzdan bu ayan yeni boyut kazanmıştır. Bu aktivistler her ne hikmetse hep Türkiye aleyhine faaliyetlerin içindedir. Bu aktivistlerin Büyükada’da ne işi vardır? Buluşacak başka yer mi bulamamışlardır. Türkiye yol geçen hanı mıdır. Bu artist ve aktivist görünümlü kişiler hangi amaca hizmet etmektedir. Almanya neden bu derece korku içindedir. Hangi ilişki ağının ortaya çıkmasından endişe etmektedir? Almanya Dışişleri Bakanı tutuklanan vatandaşları için boyunu aşan laflar etmiştir. Almanya’nın geri adım atmaya niyetli olmadığı gelişmelerle sabittir. Elinizden geleni ardınız koymayın. Almanya şunu unutmasın Türkiye tutsak değildir.

Almanya sözde aktivistleri bıraksın, ülkesindeki hainleri Türkiye’ye ön şartsız teslim etsin. Almanya’nın Türkiye’ye aba altından sopa göstermesi hiçbir değerle örtüşmeyecektir. Lozan Türkiye’nin siyasi zaferidir. Lozan Türkiye cumhuriyetinin hukuki temeli, varlığının tescili, egemenliğini pekiştirilmesidir.

“TEKRAR DENİZE DÖKÜLME İSTEYEN VARSA SEVE SEVE DÖKERİZ”

Tam da Lozan’ın yıldönümüne denk gelen bir dönemde Yunanistan yetkililerin Bulamaç adasına çıkması açık bir kışkırtmadır. Üstelik bu adalar ve diğer 15 Ege adası Yunanistan tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edilmiştir. Yunanistan ricalinin gövde gösterisi yapar gibi adalara çıkmasına izin verilmemelidir. Bugün Bulamaç Adasına çıkanlar yarın Aydın’a çıkmak isteyeceklerdir. Sabrımızı sınamasınlar vakarımızı yanlışa yormasınlar.

Tekrar denize dökülme isteyen varsa seve seve dökeriz. Onun bunu güzüne girmek beğenisini almak amacıyla tarihi haklarımızı pazarlık konusu yapmayız."