Devlet Bahçeli'den 'eyalet' sorusu!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Partide muhalefet yapan olacak ama seviyeli olmalı. Eyalet sisteminden söz eden danışmanlar var. Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım " ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'den 'eyalet' sorusu!
Hürriyet'te yer alan habere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli: "Öncelikle 16 Nisanda yapılacak olan referandumun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu referandum milletimiz için çok önemlidir. Bazı önemli kararlar da alınmaktadır bu referandumda. Bu ülkede yaşayan ve seçmen olarak sorumluluk taşıyan her insanın sandığa gitmesini görev olarak kabul etmesinde yarar vardır. Pazar gününü mutlaka ve mutlaka sandığa giderek milletimizin geleceği için sandığa gidip tercinizi ortaya koymalarını istiyoruz. Türkiye’de 9 Ocaktan itibaren TBMM'ye getirilen ve Adalet ve Kalkınma Partisinin değerli milletvekillerinin tamamı tarafında sunulmuş olan bir anayasa değişikliği metni üzerinde hem meclis içinde hem de meclis dışında çok yoğun tartışmalar olmuştur. Hala devam etmektedir bu tartışmalar. Bütün siyasi partilerimiz, değerli liderleri, milletvekilleri, meclisteki grup başkanvekilleri ve kamuoyunda uzman olarak bilinen başta bizim insanlarımızla birlikte basınımızın değerli temsilcileri her akşam konu üzerinde tartışmalarını sürdürmüş ve halkımızın daha iyi anlaması için gayret sarf etmişlerdir. Bugüne kadar bu değerlendirmeler ışığında milletimiz sandığa giderek kendi tercihini ortaya koyacaktır ve sonuç milletimiz açısından geleceğimizin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır" diye konuştu.

"BİR DANIŞMAN KALKIYOR, BİR EYALET SİSTEMİNDEN BAHSEDİYOR"

"Başkan olacak kişi beş artı beş yıl iki dönem görev yapacak ama isterse Meclis, tekrar seçime gitme kararı alabilir ve dokuzuncu yılda diyebilir ki 'Bir üçüncü dönem daha görev yapsın'. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu?" denilmesi üzerine Bahçeli, "Böyle bir şeye gerek yok. Bunları söyleyen insanlar kendileri inanıyorlar mı acaba? O soruyu sormak lazım." dedi.

"Cumhurbaşkanı danışmanları da bunu dile getirmişti" ifadesi üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

"Zaten beni en fazla düşündüren konu şudur, bunu yanlış anlaşılmalara da vesile olarak söylemiyorum, herhangi bir partinin iç meselesine karışmak için söylemiyorum, Sayın Cumhurbaşkanı'nın takip ettiği politika açısından söylemiyorum. Ortada bir gerçek var. Sayın Başbakan Binali Yıldırım Bey, Türkiye'de ulaşmadığı yer kalmadı, gece gündüz. Sayın Cumhurbaşkanı toplu açılışlar sebebiyle ulaşmadığı yer kalmadı. İlgili bakanların dolaşmadığı yer kalmadı. Hepsi ne için dolaşıyorlar, aynı zamanda bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabulü açısından düşüncelerini halkla paylaşıyorlar. Şimdi bir danışman kalkıyor, bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisinin hedefini sabote ediyorlar veyahut da bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Şimdi 'Eyalet sistemini getireceğiz' diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım."              

Bununla ilgili görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletip iletmediği sorulan Bahçeli, şöyle konuştu:              

"Hayır, bunu saklamanın bir manası yok, benim iletmeme gerek de yok. Her şeyi yakınen takip eden bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan. Geçmişte Kayseri'de bir belediye başkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edebilecek cümleleri kullanmasını anlamakta ben zorlanıyorum ve kabul de etmiyorum. Öyle danışman olmaz, o zaman Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisinin emeğine, diğer siyasi partilerin emeğine ve MHP'nin kararını sabote eden bir insan konumundadır. Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım."

"BİZİM İÇİMİZDE BİR KAÇ TANE OLDUĞUNU BİLİYORUM"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nde Fetullah Gülen Hareketiyle ilişkisi olanların bulunduğunu belirtti. Bahçeli: "Şuan için yeni bir kalkışma hareketi şu anki kararlılık devam ettiği takdirde herhangi bir risk görmüyorum. Ben kimsede şu vardır demiyorum, ama bizim içimizde bir kaç tane olduğunu biliyorum. Partiden ayrılanlar var, ayrılmayanlar var. Fetullah Gülen Hareketiyle ilişkili olanlar görülmektedir. Buda bilinmektedir. FETÖ terör örgütü 8 ayak üzerine kurulmuştur. Göz yumulduğu da söylenebilir belli bir ölçüde. Çünkü bu 8 ayak devleti sarmış kuşatmış. Bunun içerisinde siyasi ayağın olmaması mümkün değil" dedi.

"SÖYLEYEN KİŞİ, KONTROLÜN KİMDEN OLDUĞUNU DA BİLMESİ LAZIM"

Devlet Bahçeli, Cumhuriyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kontrollü Darbe" iddiasına ilişkin: "Kontrollü darbe sözünü söyleyen kişi, kontrolün kimden olduğunu da bilmesi lazım. Darbe kontrolsüz olur mu? Bu kadar geniş bir alanda 15 Temmuz yaşanmış ise bu kadar büyük planlama kontrolsüz olması mümkün müdür? 248 kişinin şehit olduğu bir ortamda böyle bir şeyi kendisi nasıl düşünebilir. Artık Türkiye’de bazı konuların açıklığa kavuşması lazım. Kimi kim kontrol etmiş ? Bunu kalkıp kontrollü bir darbe diyerek başka türlü amaçlara doğru çekmek yarın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevaplandırmada güçlük çekeceği konular hanesindedir. Dikkat etmesi lazım" ifadelerini kullandı.