Dijital resim sergisi

Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu’nun tabletle yaptığı 10 resimlik sergi Türkiye’de bir ilk. Haydaroğlu, “Resimlerimi yağlı boya tablolara çevirmeyeceğim” diye konuştu.

Dijital resim sergisi
Yeni Asır'dan Melis Turan'ın haberine göre Ege Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, Türkiye'de bir ilke imza attı.

Şimdiye kadar İzmir'de 6, İstanbul, Antalya ve Kuşadası'nda birer olmak üzere 9 kişisel resim sergisi açan Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, İzmir Tabip Odası'nda farklı bir çalışma sergiledi.

Prof. Dr. Haydaroğlu, dijital tabletle yapılmış ve tuval üzerine print edilmiş "Portreler" adlı 10 resim sergini İzmir Tabip Odası'nda açtı.

Hayali portre dijital resimlerden oluşan sergi, 7 Haziran'a kadar açık olacak.

'KIZIMA İNAT'

Haydaroğlu, "Dijital yöntemde hayali kovalamak çok daha kolay oluyor. Aklıma geleni hemen ortaya koyabiliyorum. Dijital sanatla uğraşan kızıma inat, dijital resimle ilgileniyorum. Bir gün kızımın tabletinde bir şeyler çizmem gerektiğinde bunun çok pratik bir yöntem olduğunu ve büyük bir zevk aldığımı fark ettiğimden beri bu işle uğraşıyorum. Bu dijital resimleri yağlı boya tablolara asla çevirmeyeceğim. Orijinal kalmalarını istiyorum" dedi.

'GURUR DUYDUK'

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Ceyhun Balcı da, "Ayfer Hanım'ın burada sergi açmasından dolayı gurur duyuyoruz. Kendisine ve siz katılımcılara çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ardından İzmir Tabip Odası tarafından Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu'na bir plaket takdim edildi.