Dikkat!.. Bugün yağmurlu geçecek!

Meteoroloji, batı bölgelerinin iç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İzmir, Aydın, Muğla başta olmak üzere 13 ilde gök gürültülü sağanaklara ve şiddetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Dikkat!.. Bugün yağmurlu geçecek!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, Batı bölgelerinin iç kesimleri için bugün, yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Batı bölgelerinin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu çevreleri, Bursa’nın güneyi, Afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzeyi, Manisa çevreleri, Balıkesir’in güneydoğusu, Kütahya’nın kuzeyi ile Aydın, İzmir ve Muğla’nın iç kesimlerinde çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

TEDBİRLİ OLUNMALI

Açıklamada, meydana gelebilecek, su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Edirne, Kırklareli, Sinop, Samsun ve Bingöl çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar değişmeyecek

Yağışların Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Beklenen en yüksek sıcaklıklar ise, Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19, İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 ve İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 derece.