Dikkat!.. Dişleriniz tehlike altında!

Yüksek miktarda asit içeren bazı turunçgiller, asidik özelliğiyle öne çıkan turşu, enerji içecekleri, meyve suları, katkı maddeli gıdalar diş sağlığını tehdit ediyor.

Dikkat!.. Dişleriniz tehlike altında!
Bugün'den Serda Kıvılcım'ın haberine göre modern hayatın koşturmacası içinde tükettiğimiz gıdalar ağız ve diş sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu asit yönünden zengin gıdaların dişlerde çürük ve diş hassasiyeti gibi problemlere sebep olduğunu, bu gıdaların mümkün olduğunca az tüketilmesi ya da tüketildikten sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğinin altını çizdi.

Dişleri aşındırıyor

Greyfurt ve limon gibi yüksek asit içeren gıdaların, dişlere doğrudan zarar verdiğini belirten Kışlaoğlu, “Asitten zengin turşu gibi gıdalar da diş aşındırma sürecini hızlandırmakta, aşırı tüketilmesi halinde diş problemlerine yol açabilmektedir” dedi.

En tehlikelileri

Fast food tarzı beslenmede sıkça karşımıza çıkan katkı maddelerinin, dişin doğal yapısında önemli bozukluklara neden olduğunu söyleyen Kışlaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hazır pudinglerde, konserve gıdalarda, toz krema ve çorbalarda, soslarda, sakız ve şekerlerde, mayonez ve ketçaplarda, jölelerde kullanılan katkı maddeleri diş minesine zarar vermekte, tüm vücudu olduğu gibi diş sağlığını da doğrudan etkilemektedir.”