Dikkat!.. Son gün 31 Ağustos!

Prim borcunu yapılandıranlar dikkat! Peşin ödemeler ve ilk taksit için son gün 31 Ağustos. Borcu nedeniyle emekli olamayanlar, bu tarihe kadar ödemelerini yaparsa aylıkları bağlanacak.

Dikkat!.. Son gün 31 Ağustos!
Takvim'de yer alan habere göre prim borcunu 7020 sayılı Kanun kapsamında yapılandıranlar dikkat! Yapılandırmada peşin ödemeler ve ilk taksit için son gün 31 Ağustos.

Yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitin zamanında ve tam olarak ödenmesi gerekiyor.

Yapılandırma, prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'luların da yüzünü güldürecek. Bu kişiler, yapılandırmada borçlarını peşin seçeneği tercih etmişse ödemeyi yapar yapmaz, taksitli ödemeyi seçmişse ödemeler tamamlanır tamamlanmaz emekli olabilecek. Borcunu peşin ödeyip hemen emekli olmak isteyen ancak nakit sıkıntısı yaşayan Bağ-Kur'lular için düşük faizli kredi imkanı da var.

Bağ-Kur'lular 31 Ağustos'a kadar krediyle borcunu kapatıp emekli olabilecek. Kredinin geri ödemesini de emekli maaşıyla yapacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki Bağ- Kur'lulara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandığını söyledi.

Palandöken, "Emekliliği gelip de prim yapılandırması yapanlar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmesi, bulunmaz bir fırsat. Bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli" dedi.