Dinçer Çekmez gözyaşlarıyla uğurlandı

73 yaşında hayata veda eden tiyatro sanatçısı Dinçer Çekmez için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi. Sanatçı dostları ve yakınları, Dinçer Çekmez'i yalnız bırakmadı.

Dinçer Çekmez gözyaşlarıyla uğurlandı

Dinçer Çekmez'i sanatçı dostları yalnız bırakmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli Dinçer Çekmez, Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı pek çok filmde canlandırdığı karakterlerle tanındı. "Meraklı Köfteci", "Süt Kardeşler", "Ortadirek Şaban", "Tarzan Rıfkı" gibi pek çok filmde "patron" ve "kabadayı" rollerini canlandıran Çekmez, karaciğer, böbrek rahatsızlığı ve lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede, dün hayatını kaybetti. Çekmez için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi. Dinçer'in hayatından karelerin sunulduğu törene, ailesi, sanatçı dostları ve çok sayıda ünlü sima katıldı.

Törende bulunan Dinçer'in kızı Ceren Muslu, "Babamın vefatından beri insanların tepkisi, ilgisi bizim için çok gurur verici oldu. Çok sayıda arayan, soran, mesaj çeken oldu. Babam son on yıldır, çalışmıyordu. Demek ki yaptığı işler doğruymuş ki insanların ona olan sevgisi hala devam ediyor. " dedi.

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ise, "Dinçer'i ben 20 yaşlarımda tanıdım. Birden bire bir ağabey, bir dost, kardeş kazandığımı anladım. Sıcacık, pamuk gibi bir adamdı. O heybetli ve gümbür gümbür sesli adamın içinde bir pamuk tarlası var gibiydi. Dinçer, hayatımızda yeri dolmayacak bir ağabey, bir dost idi." diye konuştu

Törenin ardından Dinçer'in cenazesi, namazın kılınacağı Üsküdar Şakirin Camii'ne götürüldü.