Diyarbakır'da şiddetli çatışma

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde dün gece başlayan çatışmalar şiddetlenerek, devam ediyor. Bir polisin şehit olduğu ilçede, zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda, 3 polis yaralandı.

Diyarbakır'da şiddetli çatışma
İHA'da yer alan habere göre Merkez Bağlar ilçesi Kayapınar Caddesi’nde dün gece başlayan çatışalar sürüyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölge abluka altına alındı. Çok sayıda özel harekat polisinin sevk edildiği mahallede teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık şiddetli çatışmalar yaşandı.

Yasak kapsamında bulunan Nükhet Coşkun Caddesi’nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına, teröristler tarafından ara sokaktan roketatarlı saldırı yapılarak, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıda, 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. İlk müdahalelerinin vatandaşların yaptığı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından bölgede teröristler ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas yaşandı. Çatışmada, kurşunların arasında kalan 3 vatandaş da yaralandı. Yaralılar, özel bir hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Teröristler, aynı cadde üzerindeki polise iki kez daha roketatarlı saldırı girişiminde bulundu. Ancak roket mermileri zırhlı araçları es geçerek, bir markete isabet etti. Markette yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar ve vatandaşlar yaptı. Bir süre sonra ise olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak bölgedeki çatışma nedeniyle yangına müdahale edilemedi.

İlçede operasyon sürüyor.