Doğa Rutkay çocuk atölyesi kurdu!

Alaçatı Altınkum bölgesinde ailelerin rahat vakit geçirebilmesi için bir çocuk atölyesi kuran Doğa Rutkay: "Çocuklara birey olarak davranmayı, her şeyi konuşup anlatmayı tercih ederim. Oyun oynamaya bayılırım. Ancak işin sırrı; samimiyet ve sevgi. Bir tek buna güveniyorum..."

Doğa Rutkay çocuk atölyesi kurdu!

Oyuncu Doğa Rutkay, çocukluğundan beri Alaçatı ve Çeşme'ye gönül vermiş, yoğun temposundan bulduğu her fırsatta Alaçatı'ya kaçan bir isim. Rutkay, Alaçatı'ya olan sevgisini çocuklarla paylaşmak için geçtiğimiz haftalarda, Altınkum'un yeni plajlarından Fly Inn'de 'Doğa Rutkay Çocuk Atölyesi'ni açtı. Amacı, tatile gelen ailelerin kendileri için vakit ayırabilmelerini sağlamak... Rutkay, çocuklarla birlikte yapacağı etkinlikleri Alaçatı Plus'a anlattı...

"ÇEŞME'DE BÜYÜDÜM"

-Alaçatı sevdanız nasıl başladı?

Aslında ben Çeşme çocuğuyum. Evimiz orada olduğu için çocukluğum amcam, yengem ve kuzenlerimle birlikte Çeşme'de geçti. Gel zaman, git zaman kuzenim Övge ve Gözde, Alaçatı'da bir mekan açtılar. Ardından bir de butik otel hizmet vermeye başlayınca iyice Alaçatı'ya yerleşmiş olduk. Vakit buldukça Alaçatı'ya adeta uçarcasına gidiyorum. Eskiden daha çok tatil amaçlıydı bu gidişler ama şimdi mekanımız da olunca hem yardımcı olmak hem de dostlarımızı ağırlamak adına daha ziyade keyifli bir iş için gidiyorum gibi düşünülebilir. Hoş, Alaçatı'da çalışmaya pek de çalışmak denmez...

-Geçtiğimiz ayın sonunda Alaçatı'da bir de 'Doğa Rutkay Çocuk Atölyesi' açtınız. Oysa ki, biz sizi hep yetişkinlere yönelik tiyatro çalışmalarıyla tanıdık. Daha önce çocuklara yönelik çalışmalar yapmış mıydınız?
Tiyatro ve insan sanatıyla ilgili yıllarca hem eğitim aldım, hem de çalıştım. Daha önce çocuklarla çeşitli kurslarda birlikte çalışmalarım olmuştu ancak daha yeni yeni uzun soluklu bir projeye cesaret edebildim.

KEYFİNİ ÇIKARSINLAR

-Bu atölyeler nerede yapılacak?

Bu yaz yepyeni bir beach açılıyor. Hakan Dalokay'ın açtığı mekanın adı Fly Inn. Altınkum'da. Ben de ilk kez bambaşka bir sorumluluk alarak Fly Inn'in içinde 'Doğa Rutkay Çocuk Atölyesi' açtım.

-Bu atölyenin amacı nedir?
Çok net bir amacı var: Anne ve babalar plaja geldiklerinde rahat etsinler, oranın keyfini çıkarsınlar. Bu sırada da çocuklarını güven ve huzurla emanet edebilecekleri bir yer olsun istedim. Böylece onların da kendilerine zaman ayırabilecekleri bir nefes alanı yaratmak istiyorum.

-Siz sürekli bu etkinliklerin içinde ya da başında olacak mısınız? Çocuklar birebir sizinle mi birlikte çalışacak?
Elimden geldiğince orada olmaya çalışıyorum elbette. Yoğun iş programım nedeniyle git gel yapmak zorundayım gibi gözüküyor. Ancak yetkili müdürümüz ve ortağım Ece Aydemir hep orada olacak.

GÖSTERİLER DE OLACAK

-Bu etkinlikler çocuklara neler katacak, neler öğretecek?
Onları sadece hoşça oyalamak, mutlu etmek, zamanı unutturmak istiyoruz. Hem böylece ebeveynler de rahatça vakit geçirebilecek. Ay sonunda katılan çocuklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz çeşitli gösteriler de planlıyoruz.

-Çocuklarla ilişkinizi nasıl tarif edersiniz?
Çocuklarla ilişkime güvenirim. Onlara birey olarak davranmayı, her şeyi konuşup anlatmayı tercih ederim. Oyun oynamaya bayılırım. Ancak işin sırrı; samimiyet ve sevgi... Bir tek buna güveniyorum.

-Sizce onlarla iyi geçinmenin püf noktaları neler?
Sevgi ve samimiyet, kalp gözü ve tabii ki tatlı dil.

-Burada çocuklarla ne tür aktiviteler yapılacak?
Atölyemiz sabah saat 11.00'de açılacak, saat 18.00'e kadar devam edecek. Her gün ikişer saat hamur, ritim ve drama dersleri olacak.

-Hangi yaş gruplarına hitap edilecek?
Etkinlikleri 4 ila 12 yaş arasında sınırlı tuttuk. Ancak daha küçük yaştaki çocuklar için annelerinin de girebileceği bir oyun platformumuz mevcut. 

Konular Röportaj