Doğa Rutkay dakikalarca gözyaşı döktü!

28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü için yapılan basın toplantısına katılan oyuncu Doğa Rutkay, gözyaşlarını tutmadı.

Doğa Rutkay dakikalarca gözyaşı döktü!
Milliyet Gazetesi'nden Mesut Yılmaz'ın haberine göre Çocuk Romatoloji Derneği tarafından Novartis iş birliğiyle 28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü vesilesiyle Türkiye’de nadir hastalıkları olan çocukların zorlu yolculuğuna dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için önceki gün Sofo Otel'de basın toplantısı düzenlendi. İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Pediatrik Romatoloji Bilim Dalı Çocuk Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nuray Aktay Ayaz ve oyuncu Doğa Rutkay’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda çocuklarda görülen romatizmal hastalıklara dikkat çekildi.

NADİR ÇOCUK MUSTAFA'NIN HİKAYESİ

Toplantıda Doğa Rutkay’ın sesiyle hayat verdiği "Nadir Çocuk Mustafa’nın Hikayesi" tanıtılarak hikâye için özel olarak hazırlanan videonun ilk gösterimi yapıldı. Çocukları çok sevdiğini belirten oyuncu, içinde özellikle çocuk olan farkındalık kampanyalarına destek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, nadir olarak görülen bu hastalıklara yönelik yapılacak bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarının hastalığın tedavisi için büyük rol oynadığını vurguladı.

"BİR ANNEYLE GÖZ GÖZE GELDİĞİMDE ÇOK DUYGULANDIM"

Toplantı sırasında Doğa Rutkay, duygusal anlar yaşadı. Rutkay'ın, gözyaşlarını sürekli silmesi objektiflere yansıdı.

Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğa Rutkay, gözyaşlarının sebebinin sorulması üzerine, "Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Bir anneyle göz göze geldiğimde çok duygulandım" cevabını verdi.