Doğal yollarla güzelleşin!..

Güzellik merkezlerine gidemediğiniz zamanlarda ve en iyi kremler pahalı olduğu için evde kendinizde doğal yöntemlerle cilt bakımı yapabilirsiniz.

Doğal yollarla güzelleşin!..
Akşam'da yer alan habere göre cildiniz için doğal olarak hazırladığınız maskelerden daha tazeleyici bir şey olamaz.

Sadece estetik açıdan değil sağlığımız açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek, yaşımız ilerledikçe oluşan kırışıklık ve nemsizlik gibi problemlerin önlenmesi amacıyla bugün birçok tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Evde hazırlayacağınız bütün maskelerin tahta bir kaşıkla karıştırılacağı ve hiç bir şekilde metal kaşık değmeyeceğini önemle hatırlatmak isterim. cam ya da porselen bir kapta hazırlamanız bütün malzemeleri daha sağlıklı olacaktır. Öncelikle cilt bakımı yapabilmeniz için hangi cilt tipine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir.

* Cildiniz pul pul dökülüyorsa cildiniz kuru
* Cildiniz üzerinde büyük gözenekler varsa cildiniz parlak ve yağlı
* Cildinizin alın, burun ve çene bölgeniz yağlı; yanak bölgesi kuru ise cilt tipiniz karma demektir.
Bütün bunların dışında bakım ürünleri ve kozmetik ürünler kullandığınızda yüzünüzde yanma, kaşınma gibi etkiler varsa cildiniz hassastır.


Temizleme sütleri

Yağlı ciltler için: 1 ölçü çiğ süt, 1 ölçü buğday ya da yulaf kepeği… Cilt bu karışımla temizlenir.
Kuru Cilt Temizleme Sütü: 1 Fincan çiğ süt, 1 fincan gül suyuyla karıştırılır. Buzdolabında 1 hafta saklanabilir.
Karma Cilt Temizleme Sütü: 1 küçük salatalık, 1 çay fincanı sıcak süte ince rendeyle  rendelenir. Soğuyunca süzülür ve kullanılmaya hazır hale gelir.

Tonikler

2 tutam ıhlamur, 1 su bardağı kaynamış suda 15 dakika bekletilir. Süzülür ve kullanılır. Cilt kuruysa içine bir miktar gliserin ilave edilir. Gliserinin nem tutma özelliği vardır. Doğal tonikler hazırlandıktan 1 hafta sonra mutlaka tüketilmelidir.

Maskeler

Havuç Maskesi
Havuç, rendenin ince tarafı ile rendelenir. İçine 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave edilir. 15 dakika yüzde bekletilir ve ılık suyla yüzden alınır. Etkisi, kırışıklık önleyici, cildi takviye eder.
Konular Kadın / Bakım