Doğan Hakyemez'i yitirdik

Türk basketbolunun önemli isimlerinden 68 yaşındaki Doğan Hakyemez, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Doğan Hakyemez'i yitirdik
İHA'nın haberine göre Doğan Hakyemez, kalbindeki ağrı sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Hakyemez'e burada yapılan kontrollerinde 4 kalp damarının tıkalı olduğu belirlendi ve anjiyo yapılmasına karar verildi. Anjiyo sırasında kalbi duran Hakyemez, by-pass ameliyatına alındı. Kalp masajıyla hayata döndürülen Hakyemez, operasyonun ardından yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda tedavisine devam edilen Hakyemez, akşam üzeri tekrar ameliyata alındı. Hakyemez, akşam saatlerinde geçirdiği operasyon sonrası, yaşam mücadelesini kaybetti. 

Hastane açıklaması: "İlk etapta by-pass ameliyatını şiddetle reddetti"

İHA'nın haberine göre Hakyemez'in kalp krizi sonrası hayatını kaybettiği Akdeniz Sağlık Vakfı Yaşam Hastanesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada saat 22:45'te hayatını kaybeden Hakyemez'in acil şartlarda by-pass operasyonu için ameliyathaneye alındığı, yapılan 4 damar by-pass'a rağmen hastanın şok tablosundan çıkartılamadığı bilgisi paylaşıldı.

Eski Milli Basketbolcu ve Basketbol Milli Takım menajeri Doğan Hakyemez,'in dün göğüs ağrısı, halsizlik ve aşırı yorgunluk şikayetleri ile hastaneye başvurduğu hatırlatılan açıklamada Hakyemez'in ciddi şeker hastalığı olması, daha öncesinde kalp damarlarına 3 adet stent uygulanmış olması, bahsettiği ağrının şeklinin tipik olması nedeniyle kalp muayenesi ve bazı laboratuar tetkikleri yapıldığı bildirildi.

Kalp kasının belirgin olarak zayıflamış olduğu ve duvar hareketlerinde bozulma ile birlikte kalp kası harabiyetinin varlığını gösteren kan değerlerinin yükselmiş olduğunin tespt edildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi: "Bu yüzden acil koroner anjiyografi önerildi. Yapılan koroner anjiyografide, kalbin her 3 damarının eskiden takılmış olan stentler de dahil tıkalı olduğu görüldü. Hastaya ivedilikle by-pass ameliyatının en uygun tedavi olduğu söylendi. Ancak hasta by-pass ameliyatı olmayı şiddetle reddetti. Anjiyografi işlemi sonrası göğüste şiddetli ağrı şikayeti başlaması nedeniyle acil müdahale gereği doğdu. Balon işlemi uygulandığı esnada ani kalp durması ve canlandırma sonrası şok tablosu gelişmesi nedeniyle acil şartlarda by-pass operasyonu için ameliyathaneye alındı. Yapılan 4 damar by-pass'a rağmen hasta şok tablosundan çıkartılamadı ve ne yazık ki 22.45'te kaybedildi." 
Konular Spor Haberleri