Doğan Yurdakul tahliye edildi

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle Yurdakul'un tahliyesini kararlaştırdı.

Doğan Yurdakul tahliye edildi

Yurdakul'un avukatları Hüseyin Ersöz ve Serkan Günel tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, 66 yaşındaki Yurdakul'un geçmişten bugüne kan pıhtılaşması, hipertansiyon ve böbrek yetmezliği rahatsızlıkları olduğu, emboli sorunu bulunduğu anlatılarak, tahliyesine karar verilmesi istenmişti.

Davanın iddianamesinde, soruşturma kapsamında 7 Mart 2011'de tutuklanan Yurdakul'un, Yalçın Küçük ve Soner Yalçın'dan almış olduğu örgütsel talimatlarla örgütün amaç ve stratejileri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü, medya imkanlarıyla kara propaganda ve toplumu yanlış bilgilendirme faaliyetlerini icra ettiği öne sürülüyor.

İddianamede Yurdakul'un, "silahlı örgüte üye olmak", "kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 9 yıldan 21,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Cezaevinden çıktı

Bu arada tutuklu olarak yargılandığı "Odatv" davasında tahliyesine karar verilen gazeteci Doğan Yurdakul, Silivri Cezaevinden çıktı.

Yurdakul, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, içeride kaldığı günlerin oldukça zor geçtiğini belirterek, "Tahliye haberini Nedim Şener'den aldım. Tahliyeyi zaten bekliyorduk. Bir yıl çok zor geçti. Sağlık sorunlarım içerde beni çok etkiledi. Silivri Devlet Hastanesi doktor ve çalışanlarına teşekkür ederim. Bu dava bitince ancak gerçek beraat olacak. Şu anda bu yarım bir beraat sayılır. Diğer arkadaşlarım da çıkmadan bunun sonuçlanmasını bekleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: "Mutluluk duydum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan Yurdakul'un hastalığı nedeniyle tahliye edilmesinden duyduğu memnuniyeti sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabından tweet atarak dile getirirken, tutuklu milletvekilleri ve gazetecilere özgürlük diledi.

Kılıçdaroğlu'nun twitter mesajları şöyle:

-Sağlık gerekçesi ile de olsa Doğan Yurdakul'un tahliyesinden büyük mutluluk duydum. Aynı duyarlılık diğer mahkumlar için de gösterilmeli.

-Haksız bir biçimde AKP'nin Özel Yetkili Mahkemelerince yıllardır tutuklu bulunan milletvekillerine, gazetecilere özgürlük diliyorum.