Doğru bakım için cilt tipinizi bilmeniz önemli

Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cilt tipine uygun bakım kürlerini anlattı.

Doğru bakım için cilt tipinizi bilmeniz önemli
Akşam'da yer alan habere göre işte o öneriler...

Normal cilt: Görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir cilt... Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici.

Karma cilt: Alın, burun ve çene yağlıdır. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözeneklerse kapalıdır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve gerekiyorsa göz çevresi için krem.

Kuru cilt: İnce bir üst deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı cilt. Görünümü mattır, çabuk kırışır.
Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maskeler.

Yağlı cilt: Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açık bir cilt tipi. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maskeler.

Eğer yağlı cilt sivilceliyse: Yağlı ciltlerde kullanılacak ürünlerin özenle seçilmesi şarttır. Kullanılacak ürünler: Antiseptik sabun (kükürt, kafur, katran içeren ürünler).

Eğer yağlı cilt hassas ise: Genişlemiş gözenekler, zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyetinden pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere karşı duyarlıdır. Kaşıntı ve yanma görülebilir. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, kesinlikle alkolsüz tonik, alerji giderici kremler, su içerikli hafif nemlendiriciler.
Konular Kadın / Bakım