Doğru makyajla kusurları gizleyin!

Küçük gözleri nasıl büyük gösterebiliriz, makyajla dudakların dolgun görünmesi mümkün mü, göz altı morluklarının çözümü var mı?

Doğru makyajla kusurları gizleyin!
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in haberine göre işte makyajla kusurlarınızı kapatmanın püf noktaları…

SMOKY GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR?

Son yıllarda trend ‘Smoky makyaj. Üstelik yapması da çok basit. Önce göz çevrenize kalem çekecekseniz sonra da üzerinden fırçayla geçip kalemi dağıtacaksınız. Böylece buğulu bir efekt yaratmış olacaksınız. Kullanacağınız renkler siyah, koyu lacivert ya da kahverengi olmalı ki gözlerde koyu ve buğulu bir etki yaratılsın. Dikkat etmeniz gereken sürdüğünüz rengin keskin olmaması.

MAT KAPATICIYLA GÖZENEKLER KÜÇÜLSÜN

Gözeneklerinizi küçük göstermek istiyorsanız mat kapatıcı kullanmanız gerekir. Yalnız içinde parlaklık ve ışıltı olmayan bir kapatıcı seçilmelisiniz. Çünkü ışıltılı ve sedefli allıklar gözenekleri daha kocaman hale getirir. Kapatıcınızın üzerine süreceğiniz fondöten ve pudranın da mat olanları tercih edin.

DUDAKLARI DOLGUN GÖSTERMENİN YOLU

Dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermek istiyorsanız rujunuzla aynı ya da benzer tonda kontür kullanmanız gerekir. Dudak kaleminizi rujunuzla harmanlayarak doğal halini bozmadan, biraz dudak çizgisinin dışına taşarak uygulayın. Dudağı daha dolgun göstermek için parlatıcılı rujlar da size yardımcı olur.

Dudaklarınız hem parlak hem de daha dolgun görünür. Mat ruj dudağın çizgilerini belli eder, gloss ise parlaklık ve şişkinlik efekti verir.

SİVİLCELERİ YOK EDEBİLİRSİNİZ

Çoğu kadının baş belası sivilcelerden kurtulmak çok basit. Fondöteninizi sürmeden önce sivilcenizin üzerine birkaç kat kapatıcı sürün. Bunu yaparken de koyu tondan açığa doğru sürülmesi gerektiğini unutmayın. Yani alta daha koyu üste daha açık renk uygulayın. Kapatıcınızı yüzünüzün tümün değil, sadece sivilceli bölgeye sürün.

KOYU RENK GÖZ HALKALARI

Göz altınızdaki mor halkaları kapatmak için kesinlikle açık renk kapatıcı kullanmamanız gerekir çünkü açık renk mor olan bölgeyi daha da çok öne çıkarır. Muhakkak cilt tonunuzun rengine yakın bir kapatıcı tercih etmeniz gerekir.

İRİ GÖZLERİN FORMÜLÜ

Gözlerinizin daha büyük görünmesini istiyorsanız göz kaleminizi gözünüzün içine değil, dışına çekin. Ayrıca göz çevresine alt kirpiklerin dışından başlayarak farınızı sürün. Gözünüzün içine açık renk kalem sürebilirsiniz. Eyeliner’ınızı çok kalın sürmeyin. Kirpik takmak da hem gözleri büyütür hem de düşüklüğü gizler.

YUVARLAK YÜZE ELMACIK KEMİĞİ

Yuvarlak bir yüze sahipseniz yüz hatlarınızı ortaya çıkarmak için elmacık kemiklerinin alt kısmına hafif koyu bir renk kapatıcı sürün. Böylece yüzünüz incelir, elmacık kemikleriniz öne çıkar.

İNCE GÖRÜNEN YÜZE SAHİP OLMAK

Yüzünüzde ince görünmesini istediğiniz bölgelere koyu renk fondöten sürebilirsiniz. Mesela yüzünüz köşeliyse ve yuvarlak bir hale getirmek istiyorsanız çene bölgesini gölgelendirin. Burun çevrenizi ince göstermek istiyorsanız burnunuzun hem sağına hem de soluna koyu ton kapatıcı sürebilirsiniz. Burnunuzun tam üstüne de normalde kullandığınız tondaki kapatıcınızı sürersiniz. Burnunuzun uç kısmını daha kısa göstermek içinse ucuna koyu ton kapatıcı uygulayabilirsiniz.
Konular Kadın / Bakım