Dolandırıcının ‘FETÖ’ oyununu polis bozdu!

Konya’da FETÖ bahanesiyle bir emeklinin 200 bin lirasını alıp kaçanlar çevre yolunda polis kontrolüne rast geldi. Araçta parayla yakalanan iki dolandırıcı her şeyi itiraf etti.

Dolandırıcının ‘FETÖ’ oyununu polis bozdu!
Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre Konya'da bekâr olan ve tek başına yaşayan Mustafa Orhan Bolay'ı (63) arayan dolandırıcı kendisini başkomiser olarak tanıtıp, "Fetullahçı Terör Örgütü banka hesaplarınızı kullanarak Pensilvanya'ya para aktarıyor. FETÖ üyelerine operasyon yapılacak. Hesabınızdaki paraları çekip kapıya gelen polise teslim edin" dedi. Bolay, bankadan çektiği parayı kapısına gelen kişiye teslim etti. Yaşlı adam operasyonun tamamlanıp parasının iade edileceği anı beklemeye başladı.

SABIKALI ÇIKTI

Bu sırada Ereğli çevre yolunda uygulama yapan polis, Ahmet Çimen (29) ile Hamdullah Çankır'ın (22) kullandığı otomobili durdurdu. Araçta 140 bin lira para bulan ve kayıtlarda Çimen'in dolandırıcılık suçundan sabıkalı olduğunu tespit eden polis, zanlıları gözaltına aldı. Zanlılar sorgularında, Bursa'da bir kişiyi 10 bin, Konya'daki bir kişiyi ise 200 bin lira dolandırdıklarını itiraf etti. Zanlıların verdiği bilgi üzerine dolandırılan kişinin Mustafa Orhan Bolay olduğu belirlendi.

PARASINA KAVUŞTU

Dolandırıldığından haberi olmayan Bolay'a 140 bin lirası teslim edildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen iki zanlı, tutuklandı.