Dolgun ve güzel şekilli dudaklara doğru bir adım

Dudak dolgusu dediğimizde çoğumuzun aklına, abartılı doldurulmuş, yapay görüntülü, sert ve çok kalın dudaklar gelmekte.

Dolgun ve güzel şekilli dudaklara doğru bir adım
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Pek çoğumuz dudaklarımızın biraz daha kalınlaşmasını istesek de bu abartılı yapay, ördekimsi görüntülerin çevremizde dolaşıyor olması  bu isteklerimizi baskılamamıza neden olmakta. Peki ama her dudak dolgusu böyle olmak zorunda mı? Sade ve zarif ama daha kalın doğal görüntülü dudaklara kavuşamaz mıyız? Şayet bu fikirlerime katılıyorsanız artık sizi isteğinize ulaştırabilecek yöntemlerin olduğunu öğrenme zamanı gelmiş demektir.

Dolgu kalitesi önemli...

Yukarıda saydığımız ve istenmeyen görüntüler aslında dünyanın genelinde de dudak dolgusu ile ilgili endişe kaynağıydı. Peki ne oldu? Yüzümüzün diğer bölgeleri için kullandığımız dolguların su tutucu özelliklerinin fazla olması ve daha sert yapıları nedeniyle dudak uygulamaları istenilen düzeyde değildi. Dolgu üreticisi firmalar tüm bu isteklere ve şikayetlere kulak kabartarak bir kaç yıl önce dudak dolgusu üzerinde detaylı bir araştırma ve geliştirme çabasını başlattı. Sonuç çok yumuşak, dudağı çok kalınlaştırmayan ama daha çok dolgunlaştıran, gerek görüntü de gerekse his de doğal sonuçlar elde etmemizi sağlayan yeni nesil dolgular artık kullanımımıza sunuldu. Peki bu dolguların özellikleri nedir? Yeni nesil dolgular suya daha doygun, bu nedenle çok daha az su tutmakta ve ödeme neden olmamakta. Bu yeni nesil dudak dolgusu, uygulaması oldukça kolay ve çok az ödeme neden oluyor. Elbette iğne ile yapılan işlemler her zaman morluk riski taşıyor fakat bu ince dolgular çok ince iğnelerle yapılabildiği için morarma olasılığı da çok düşük. Dudak dolgusu kalitesi tıpkı diğer dolgu ve malzemelerde olduğu gibi çok önemli. Kaliteli markalardan şaşmamak lazım aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Aşamalı sandviç tekniği...

Hafif bir kalınlık isteyenlerde tek bir uygulama yeterli olurken daha iddialı sonuçlar isteyenler için en az iki veya üç seans da sandviç yaparcasına kat kat uygulama doğal görüntüden vazgeçmeden size kalın dudaklar verecektir. Düşük miktarların aşamalı olarak verilmesini içeren bu sandviç tekniği sayesinde istediğiniz dudak kalınlığına ulaşmak ve bunu çok daha uzun süreler korumak mümkün. Yani biraz sabır ve çaba dolgun dudak yolculuğunuzda yanınızda olmalı. Yapım sırasında kullanılan iğne çapının küçük olması dolgunun az miktarda tam istenilen yere verilmesini sağlar. Hareketli bir
yapı olan dudaklarımızın ıslık çalma ve gülme pozisyonlarında şekline bakarak dolgu yerleştirilmesi önemlidir.

Dudak şeklimize saygı...

Herkesin kedine özgü bir dudak şekli mevcut. Kalp şeklinde, daha yassı, elma gibi, uzun ve ince, kısa ve ince, daha aşağıya doğru veya bunların bir karışımı tarzında olabilen dudak şeklimizi değiştirmeye çalışmak çok uygun değil. Var olan şeklimizi kalınlaştırmak, daha dolgun ve belirgin hale getirmek en doğrusu.

Ya erkekler...

Yeni jenerasyon dudak dolgusu sadece kadınlar için diyorsanız yanılıyorsunuz. Bu dolgular, dudak inceliğinden yakınan erkekler için de bir çözüm oldu. Evet yanlış okumadınız, dudak dolgusu ve erkekler. Malesef biz erkeklerde de yaşlanma ile birlikte dudak dokusu hacim kaybetmekte ve incelen dudaklarımızla çok daha yaşlı bir görüntüye sahip olmaktayız. Dudak dolguları ile çevremize fark ettirmeden dudaklarımızın eski dolgunluğuna sağlayabiliyoruz. Teknolojinin getirdiği bu avantajla dudak dolgularının eskisinde de daha popüler olacağı kesin gibi; üstelik bu sefer sadece kadınlar değil erkekler de dudak dolgusunu güvenle yaptırabilecekler.

(PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım