Dolgunuzu güvenle yaptırmak için

Dolgular yüz gençleştirme ve şekillendirmede tüm dünyada en çok kullanılan yöntemlerin başında geliyor.

Dolgunuzu güvenle yaptırmak için
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Öte yandan kimi zaman istenmeyen birtakım durumları yazılı ve görsel basında görüyoruz. Bir yandan dolgu yaptırtmak isterken diğer yandan korkuyoruz. Ancak güvenli bir şekilde korkmadan dolgu yaptırmanız da mümkün. Bunun için nelere dikkat etmeniz lazım bakalım. Pek çok değişik çeşit olsa da en sık kullanılanlar hyaluronik asit dolgular. Hyaluronik asit vücudumuzun ve derimizin de ana yapı taşı. Ana hammaddesi hyalüronik asit olmasına rağmen dolguların üretim aşamaları çok önemli. Saflık dereceleri, ek kimyasal eklentiler, üretim standartları kalite ve güvenlik farklarını ortaya çıkarıyor. Hyalüronik asit dolgular dışında daha uzun süre dayanan hidroksiapatit, poly laktik asit ve poly glikolik asit dolgular da mevcut.

KIRIŞIKLIKLARI AZALTIR

Dolgular kırışıklıkları azaltmak, çene ucu, elmacık kemiği gibi yapıları belirginleştirmek için de kullanılır. Dolgular zamanla azalarak, vücut tarafından parçalanarak kaybolur. Kullanılan dolgulara göre bu malzemelerin kalıcılık süresi daha yüksek bir değişkenlik gösterir. Dolgular aynı zamanda bölgede su tutarak cildin nemlenmesine ve yeni kollajen yapılmasına neden olur. Üst dudak kırışıklıkları gibi kimi bölgelerde ise ameliyatlardan bile daha etkilidir. Peki, başarılı ve güvenli bir dolgu uygulaması için nelere dikkat edilmesi gerekir, gelin birlikte bakalım.

DOKTORUNUZU İYİ SEÇİN

Erimeyen, kalıcı dolgulardan mutlaka sakınmak gerekir. Kalıcı dolgular kısa ve uzun vadede tıbbi reaksiyonlara neden olabilir. Bu tip bir durumda ise kalıcı dolguları eritmek veya temizlemek mümkün olmayacağı için kalıcı hasarlara neden olabilir. Size kullanılacak dolgunun mutlaka markasını ve modelini öğrenin. Asla ucuz ürünleri tercih etmeyin ve kalitesini sorgulayın. Avrupa'da ve Amerika'da onaylı ve kullanılan dolguları tercih edin. Yeni ürünleri yeterli bilimsel çalışma ve sonuçları olduğunu öğrenmeden yaptırmayın. Güzelliğinizi emanet edeceğiniz doktorunuzu iyi seçin. Doktorunuzun uzmanlık dalını sorgulayın, gerekirse diplomasını görün. Plastik cerrah ve dermatologların tıbbi açıdan konuyla ilgili en yüksek bilgi beceri ve donanıma sahip oldukları gerçeği ışığında seçiminizi yapın. Doktorunuzun size kullanacağı ürünle ilgili bilgi vermesini isteyin. 

HER BÖLGEYE DOLGU YAPILMAZ

Yüzünüzün bazı bölgelerinde dolgular çok başarılıyken bazı bölgelerinde farklı yöntemlere ihtiyaç olacaktır. Plastik cerrah veya dermatoloğunuz sizi en uygun şekilde yönlendirecektir. Şayet doktorunuz istediğiniz yere dolguyu önermiyorsa ısrarcı olmayın. Diğer tedavi yöntemlerini sorun. Dolgular güzellik yolculuğunuzda yararlı yol arkadaşları olsa da fazlasının zararlı olacağını unutmayın. Gereğinden fazla, abartılı sonuçlar yaratacak şekilde dolgu yaptırmayın.

(PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım