Donald Trump'ın damadına kötü haber!

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner için işler değişti. Hükümetin ilk aylarında yönetimin en güçlü isimlerinden biri olan Jared Kushner için kötü haberler var.

Donald Trump'ın damadına kötü haber!
Hürriyet'te yer alan habere göre ABD Başkanı Trump’ın damadı Jared Kushner’in Beyaz Saray’da geri planda kalmaya başladığı ifade ediliyor. Trump’ın danışmanı olarak görev yapan Kushner’in eskisine kıyasla ön plana daha az çıkması da dikkat çekiyor.

EMİR-KOMUTA ZİNCİRİ

New York Times gazetesinin haberine göre geçmişte daha bağımsız bir alanı olan Kushner, Temmuz sonunda Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü’ne John Kelly’nin gelmesiyle bu özgürlüğünü de kaybetti. Eski bir asker olan Kelly, Kushner’in emir-komuta zincirine bağlı kalmasını istiyor. Kelly, yardımcılarına da “Kushner bana çalışıyor” diyerek üst-ast ilişkisini gösterdi. Kelly’den önce Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Reince Priebus ise Kushner üzerinde bir otoriteye sahip değildi.

'NEDEN UMURSUYORSUN?'

New York Times, ikili arasında geçmiş bir diyaloğu da hatırlattı. Buna göre Priebus, Kushner’in oluşturduğu yeni birime atfen “Senin Amerikan Innovasyon Ofisin ne iş yapacak?” diye sormuş. Trump’ın damadı Jared Kushner ise buna “Neden umursuyorsun?” diye cevap vermiş. Priebus ise bunun üzerine “Tamam. Ne istersen onu yap” diyerek tartışmayı bitirmiş.

BEYAZ SARAY'DAN AYRILACAK MI?

Hükümetin kullandığı teknolojiden Ortadoğu’da barış projesine kadar pekçok konuda sorumluluğu bulunan Kushner’in geri plana düşmesinde Trump hükümetinin Rusya bağlantısına dair süren soruşturmanın kendisine uzanması da var. Hatta Kushner ve eşi olan Trump’ın kızı Ivanka’nın Beyaz Saray’dan gönderileceği dedikoduları da çıktı. Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Kelly ise bu iddiayı “Dürüst olmam gerekirse hiçbir zaman Jared ve Ivanka’dan kurtulmayı düşünmedim” diye yalanladı.

Jared Kushner de son verdiği bir röportajda başkent Washington’da yeni bir ev almayı planladıklarını söyleyerek, Beyaz Saray’dan ayrılacakları yönündeki haberlerin aksine bir açıklama yapmış oldu.

Donald Trump'ın damadına kötü haber!