'DÖNDÜ TULUM OLAYI' İNSAN HAKLARI'NA TAŞINDI!

Yaşadığı Norveç’te, polisin ihmali yüzünden kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Döndü Tulum için çocukları TBMM’ye şikayet dilekçesi verdi..

'DÖNDÜ TULUM OLAYI' İNSAN HAKLARI'NA TAŞINDI!

Norveç polisinin yaptığı ‘insanlık ayıbı’ nedeniyle hayatını kaybeden Döndü Tulum’un Türkiye’de bulunan ailesi, TBMM’ye şikayet dilekçesi verdikten sonra Ankara’daki Norveç Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı. Norveç’te yaşayan Uçarlı ailesinin anneleri 63 yaşındaki Döndü Tulum, kalp krizi geçirmiş, çocuklarının ambulans istemesine rağmen olay yerine gelen Norveç polisi, Uçarlı ailesini tartaklamıştı. Geç müdahale yapılan Döndü Tulum vefat etmişti.

Memleketi Samsun’da kayınvalidesi Döndü Tulum’u toprağa veren Fedai Uçarlı, Ankara’ya gelerek konuya ilişkin girişimlerini tamamladı. TBMM’ye giden Döndü Tulum’un oğlu Kutluay Tulum ve damadı Fedai Uçarlı, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na, Döndü Tulum’un ölümü konusunda şikayet dilekçesi verdikten sonra, olaya tepki için Norveç Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı. Döndü Tulum’un ailesi, elçilik önünde yaptığı açıklamada, insanlık ayıbı olarak tarihe geçecek olan bu hadisenin peşini bırakmayacaklarını aktardı.

Star gazete