Dövmelerden kurtulmanın yeni yolu!..

Dövmeleri yok etmek için en yeni formül... Eski sevgilinizden sonsuza kadar kurtulacaksınız!

Dövmelerden kurtulmanın yeni yolu!..
Akşam'dan Mezin Dedeyi'nin haberine göre birlikte olduğunuz dönemde sevgilinizin ya da eşinizin ismini kolunuza yazdırdınız. Ancak, işler yolunda gitmedi ve ayrılmak zorunda kaldınız. Ve bu dövmelerden de sonsuza kadar kurtulmak istiyorsunuz. Biraz canınız sıkılacak ama varsayılan siyah renkli dövmelerde mevcut lazer sistemleri ile başarı oranı %58, siyah-kırmızı renkli dövmelerde %51, diğer çok renkli dövmelerde ise %12. Peki, şimdi ne olacak?

İnsanların acısız, sorunsuz ve hızlı bir şekilde dövmelerinden kurtulma isteği, tıp teknolojisi üzerine çalışan mühendisleri harekete geçirdi.

Öncelikli olarak cilt lekeleri tedavisi için Amerikalı mühendisler tarafın geliştirilen ve dövme silme işleminde de başarılı sonuçlar veren son sistem “Cutera enLIGHTen pikosaniye”, teknolojisi, Amerika, Avustralya ve Almanya’nın ardından Türkiye’ye geliyor…

FDA ve CE onaylı ilk kez Amerika’da kullanılmaya başlayan sistem, lazer endüstrisi için ilk sayılabilecek birkaç teknolojinin bir araya getirilmesi ile ortaya çıktı. Acıbadem Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Yasemin Saray, “Yeni geliştirilen sistemin getirdiği en önemli yenilik, iki farklı dalga boyunda lazer ışığının hem kısa hem de uzun olmak üzere iki farklı atım ile uygulanabilmesi. Bu dalga boyları, dövmelerin %90’ından fazlasında sıklıkla kullanılan siyah ve kırmızı ile birlikte sarı, açık mavi ve olmak üzere farklı tonlardaki dövmelerinde tek bir lazerle tedavi edilebilmesini sağlıyor.” diyor.  
Konular Kadın / Bakım