'D&R'da sansür başladı' iddiası!

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Turkuaz Grubu'na satışının ardından D&R mağazalarında bazı kitapların raflardan kaldırıldığına dair bir açıklama yaptı.

'D&R'da sansür başladı' iddiası!
MedyaRadar'ın haberine göre Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Turkuaz Grubu'na satışının ardından D&R mağazalarında bazı kitapların raflardan kaldırıldığına dair bir açıklama yaptı. Tekin Yayınevi de muhalif isimlerin kitaplarının ısrarlı görüşmelere rağmen mağazalara alınmadığını belirtti.

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışının ardından, D&R da Turkuaz Grubu'na satıldı. Satışın ardından bazı muhalif kitapların D&R mağazalarından kaldırıldığı iddia edildi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "D&R mağazalarında Turkuaz Gruba satışından sonra kültürel çeşitliliğin devam edeceğini söylediler ancak bugün Turan Dursun’un 'Din Bu' kitabının raflardan çekilip depoya kaldırılmış" dedi.

'D&R'da sansür başladı' iddiası!

Kocatürk ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun yıllar boyunca basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in de son kitabının 'görünür şekilde sergilenmemesi için mağazalara not gönderildiğini' söyledi.

'D&R'da sansür başladı' iddiası! - Resim : 2

Kocatürk'ün açıklamasının ardından Tekin Yayınevi de "İbrahim Kaboğlu, Zeynep Altıok ve Orhan Gökdemir'in Nisan ayında raflarda yer alan bu kitapları hala —ısrarla yürüttüğümüz görüşmelere rağmen D&R mağazalarına alınmadı. Duyurulur" ifadelerini kullanarak kitaplarının satışa sunulmadığını bildirdi.

'D&R'da sansür başladı' iddiası! - Resim : 3

Kitabı D&R tarafından satılmayan yazar Orhan Gökdemir de Twitter üzerinden tepki göstererek "Bizim kitapları neden almıyorsunuz? Tehdit mi ediyorlar sizi? Nedir?" yorumunda bulundu.

'D&R'da sansür başladı' iddiası! - Resim : 4