'Dublör katil' suçsuzluğunu kanıtladı!

İzmir Otogarı’nda 2016 yılında iki kişiyi öldüren arkadaşı Erkan Özkaya’ya benzerliği nedeniyle cezaevine gönderilen Ebubekir Çelik, 11 ay sonra suçsuzluğunu kanıtladı.

'Dublör katil' suçsuzluğunu kanıtladı!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'in Bornova ilçesinde yol verme tartışması nedeniyle çıkan tartışmada 2 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle aranan iş arkadaşı Erkan Özkaya'ya benzediği için olay günü gözaltına alınıp, 11 ay cezaevinde kalan ve 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanan Ebubekir Çelik, avukatının mahkemeye sunduğu fotoğraflar ve diğer deliller sayesinde tahliye oldu. Geç olsa da 11 ayın sonunda cinayeti işlemediğini ispatlayabildiğini ifade eden Çelik, cezaevindekilere bile suçsuz olduğunu anlatmak istediğini ancak usta oyuncu Kemal Sunal'ın 'Sahte Kabadayı' isimli efsane filmindekine benzer bir sahneyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Oradakileri bile suçsuz olduğuma inandıramadım. 2'şer kez müebbet hapis cezası ile yargılanıyordum. Koğuşta en yüksek ceza bana isteniyordu. Koğuştakiler, 'Bundan sonra koğuş mümessilimiz yani koğuş ağamız sensin abi' diyordu. Ben 'Suçsuzum' dedikçe, 'Haklısın abi, bu koğuşta kalan herkes suçsuz' diyorlardı. Allah suçsuz kimseyi oralara düşürmesin" dedi.

YOL KAVGASI

Yol verme tartışması ile başlayıp cinayetle son bulan olay, 16 Haziran 2016 tarihinde saat 23.30'da İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (İZOTAŞ) meydana geldi. Bir ilçe belediyesinde memur olan Murat Söğüt, olaydan bir gün önce İzmir Otogarı'nda çalışan kız arkadaşı ile Bozyaka yönüne giderken, trafikte bir otobüs firmasında servis şoförlüğü yapan evli ve 2 çocuk babası Tekin Batan ile yol verme meselesi yüzünden tartıştı. Babası da bir otobüs firmasında çalışan Söğüt, olaydan sonra tartıştığı servis şoförü Tekin Batan'ı bulup, konuşmak için İzmir Otogarı'na gitti.

'GEL GÖRÜŞELİM'

İddiaya göre hem babasının çalıştığı otobüs firması ile ilgili olan işini halletmeye hem de Batan ile konuşmaya giden Söğüt, bir süre sonra otogardan ayrıldı. Bu sırada Söğüt'ü telefonundan aradığı öne sürülen Batan, "Beni aramışsın gel görüşelim" dedi ve ikili otogarda buluştu. Çıkan tartışmada Söğüt ile yanındaki arkadaşı Halil Ö, Tekin Batan ve yanındakiler tarafından darp edildi. Söğüt de otogar yakınındaki benzinlikten, cep telefonu ile yakınlarına başına gelen olayı anlattı. Söğüt bir süre sonra beraberindeki 8 kişi ile birlikte tekrar İzmir Otogarı'na gitti. Otogarda karşılaşan iki grup arasında çıkan kavgada, silahla vurulan Tekin Batan ile yeğeni Hasip Batan öldü, 8 kişi de yaralandı.

OLAY YERİNDEN KAÇTI

Azmettirici olduğu gerekçesi ile Murat Söğüt ve görgü tanıklarının ifadelerine göre cinayet şüphelisi Ebubekir Çelik tutuklanırken, olay yerinden kaçan şüpheli Erkan Özkaya ise halen yakalanamadı. Cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Ebubekir Çelik için, 2'şer kez müebbet ile 26 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi. Olay günü aynı işi yaptıkları firari sanık Erkan Özkaya ile birlikte 4 arkadaş İstanbul'a iş görüşmesine gideceklerini aktaran Çelik, "Erkan Özkaya akşam üstü beni arayıp otogarda işi çıktığını, beni alması için de Mehmet isimli arkadaşını evime yolladığını, otogar karşısındaki benzinlikte buluşacağımızı, otogardaki işini hallettikten sonra da İstanbul'a gitmek için yola çıkabileceğimizi söyledi. Kavgadan habersizce Mehmet ile birlikte otogara gittik. Hatta Mehmet parmak arası terlik giyiyordu. Kavgaya gidiyor olsaydı, daha tedbirli davranırdı. Erkan'ın buluşma yeri olarak söylediği benzin istasyonundaki pompacıya, arkadaşımızı tarif edip gelip gelmediğini sorduk. O da bize gelmediğini ancak otogar yakınında kıyametin koptuğunu, silahların ateşlendiğini söyledi. Biz de cinayetten habersizce merak edip olay yerine doğru gittik. Polis olay yerinde durdurup bize kimlik sordu. Bu sırada sanırım kavganın taraflarından olan bir kişi beni işaret edip, 'Ateş eden şahıs buna benziyor, belinde silah vardı' dedi. Sonra gözaltına alındım. Teşhis aşamasında da beni her gören 'Buydu' demiş. Sonra tanık ifadeleri ile tutuklandım" dedi.

İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

Ceza avukatı Murat Üstündağ, güvenlik kamerası, telefon aramaları ve baz istasyonu sinyal kayıtlarından Çelik'in cinayet işlendiği sırada olay yerinde olmadığını kanıtladı.

'ATEŞ EDEN BUYDU'

Çelik'in kriminal incelemesinde ellerinde ve üzerinde silah kullandığına dair barut izlerine rastlanmadığına da dikkat çeken avukat Üstündağ, müvekkili Çelik ile cinayet silahını kullandığı öne sürülen firari sanık Erkan Özkaya'nın da tıpkı ikiz gibi birbirlerine çok benzediklerini belirterek mahkemeye sunduğu Facebook fotoğraflarıyla da, 5 görgü tanığının 'Kesin bu vurdu' demesine rağmen iddiaları çürüttü.

'PERİŞAN OLDUK'

Tahliye olan ve ikinci celseye tutuksuz olarak katılan Çelik, "Tanıklar, duruşmada ateş edenin üzerinde 'Mavi tişört ve altında kot pantolon vardı' dedi, bende ise 'Siyah tişört ve keten pantolon vardı. Vuran keldi' dediler ama benim saçım vardı. 11 ay sonra tahliye oldum ama bu süreçte hem ben hem de ailem perişan olduk. Olaydan bir gün sonra oğlumun mezuniyet törenine ve doğum gününe katılamadım. Şirketim kapandı, cezaevinde 11 ayda 14 kilo verdim" diye konuştu.