Düğüne hazırlık için beslenme tüyoları

Gelin adayları, istedikleri gelinliği giyebilmek için düğünden önce çeşitli detoks ve diyete başvuruyor. Peki bu ne kadar doğru, diyet nasıl yapılmalı?

Düğüne hazırlık için beslenme tüyoları
Akşam Gazetesi'nin haberine göre gelin ve damat adayları için en uygun hazırlık sürecini patlaşan Diyetisyen Gurbet Ünal, “Diyet yaparken en büyük motivasyon kaynaklarından birisi kişinin kendisine diyet partneri bulmasıdır. Bu süreçte eş adaylarının aynı motivasyonda birbirlerine sürekli hatırlatması durumu da avantajlı gördüğümüz noktaların başında yer almaktadır” dedi.

SMOOTHIE VİTAMİNİ ÖLDÜRÜR

Hazırlık sürecinde paketli gıdalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Gurbet Ünal, “Detoks suyu ve diyetleri gibi uygulamalar bireylerin almaları gereken enerjinin altında enerji ile beslenmelerinden kaynaklı geriye dönüşsüz olarak metabolizma yavaşlamasına neden olabiliyor. Bu tarz uygulamalar bütün gün uygulanan düzenler olmamalı. Ancak bireyler şöyle yapabilirler vücutlarının detoks sistemlerini çalıştıracak antioksidan aktivitesi yüksek besinleri bu süreçte daha sık tercih edebilirler. Vücudun detoks sistemi için şunu söyleyebilirim. Zaman içerisinde hem yedigˆimiz besinlerden hem de çevresel etmenlerden dolayı vücudumuzda toksinler artar. Bu durum vücutta oksidatif stres dedigˆimiz birtakım metabolik sonuçlara neden olur. Düğün sürecinde en yoğun stres zamanlarından biri olarak kabul edebiliriz. Bu süreçte antioksidan aktivitesi yüksek besinleri eklersek aslında vücudun doğal detoks sistemine katkı sağlamış oluruz. Vücudun bir nevi arınmasını artırmak için illa meyveleri blendırdan geçirip smoothie haline getirmenize gerek yok, hatta bu tarz uygulamalarda antioksidan aktivitesi yüksek vitaminlerden olan C vitaminini büyük ölçüde kayba uğratabilirsiniz” dedi.
Konular Kadın / Bakım