DÜNYA REKORU SULTAN ADLI BİR TÜRK'ÜN!

Sultan Kösen adlı Türk, 2 metre 47 santimetre boyuyla dünyanın en uzun insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

DÜNYA REKORU SULTAN ADLI BİR TÜRK'ÜN!

Dünyanın en uzun boylu insanı artık bir Türk... Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en uzun adamı olarak yer alan Çinli Bao Xi Shun’dan 10.5 santim daha uzun olan Mardinli Sultan Kösen, dünyanın en uzun boylu insanı olduğunu rekorlar kitabına yazdırdı.

Rekoru nedeniyle İngiltere’nin Londra kentinde dünya basınına poz veren Sultan Kösen, London Bridge’de çocukların çıkardığı "First News" adlı gazetenin minyatür bir kopyasıyla fotoğraf çektirdi.

Sultan Köse’nin rekorları bununla da bitmiyor. Dünyanın en uzun el ve ayakları da Sultan Kösen’e ait... Kösen’in elleri 27.5, ayakları ise 36.5 santim uzunluğunda...

Uzun olmanın zorluklarından birinin, ölçülerine uygun kıyafet bulamamak olduğunu belirten Kösen, tanıtımda, bugüne kadar ilk kez ölçülerine uygun dikilen takım elbise giydi.

Diğer zorluklar arasında kendisine uygun araç bulamamanın olduğunu anlatan Kösen, arabaların kendine dar geldiğini ifade etti. Herkes gibi alışverişe gidemediğinden yakınan Kösen, her şeyinin özel yapım olduğunu ve bazen bunların da pek şık olmadığını belirtti. Kösen, tavanların alçak olması yüzünden kapılardan eğilerek geçmek zorunda kaldığını da anlattı.

Uzun boylu olmanın iyi yanlarının da bulunduğunu belirten Kösen, uzun olduğu için insanları daha rahat görebildiğini, evde ampulleri değiştirmek ve perdeleri asmak için boyundan faydalandıklarını kaydetti.

Kösen’in Britanya’dan sonra ABD ve Almanya’ya gideceği belirtildi.

Sultan Kösen, dün gece Saba Tümer'in programına konuk oldu...

Programdan görüntüleri izlemek için haberin videosuna tıklayınız...