Dünyaca ünlü sanatçıya Türk bestesi!..

'Terzi' lakaplı besteci Emre Kaya, George Michael için beste yaptı. Michael, popla bozlakların harmanlandığı şarkıyı çok beğendi...

Dünyaca ünlü sanatçıya Türk bestesi!..

Bengü, Niran Ünsal, Murat Dalkılıç gibi birçok ünlü isim ile çalışan 'Terzi' lakaplı besteci Emre Kaya; George Michael'a şarkı yaptı.

"BENİ SICAK KARŞILADI"

Kaya, Michael'ın internet sitesi üzerinden menajeriyle bağlantı kurarak parçasını ünlü sanatçıya ulaştırmayı başardı.

Michael; Kaya'nın, Orta Anadolu bozlakları ile pop melodilerini bir araya getirerek yaptığı parçayı çok beğendi ve genç besteciyi İngiltere'ye davet etti. Kaya projeyle ilgili şöyle konuştu: "George Michael çok sevdiğim bir sanatçı. Onun da üzerine bir şeyler koyabileceği bir çalışma yapmak istedim. Sting'in 'Desert Rose' adlı şarkısının başında bir vokal var. 'Niye Türkiye'den biri de böyle bir çalışma yapmasın?' dedim. Kimsenin benden beklentisi yokken bu şarkının üzerinde çalıştım. Menajerine Türkiye'de birçok sanatçıya beste verdiğimi, Michael için de bir beste hazırladığımı söyledim. Beni sıcak karşıladı."

Genç besteci sözlerine şöyle devam etti: "Michael'ın şu an konserleri var, çok yoğun. Yeni albüme başlamadan önce İngiltere'ye gideceğim. Aranjörü ile de görüşeceğim."

ÖMER KARAHAN / SABAH İNTERNET SİTESİ