Düşürdüğü şişe sayesinde felç olmaktan kurtuldu

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Songül Kent, duyarlı davranışı sayesinde felç geçirmekten kurtuldu.

Düşürdüğü şişe sayesinde felç olmaktan kurtuldu
İHA'da yer alan habere göre 2 çocuk annesi ev hanımı Songül Kent, evde su şişesini tutamayıp yere düşürünce sağlığında bir sorun olduğunu düşündü. Sol kol ve ayağında da hafif bir uyuşukluk hisseden Kent, hemen hastaneye gitti. yapılan incelemede beyni besleyen, sağ taraftaki ana damarda (şah damar) tıkanma belirlendi.

BEYNE 17 DAKİKA KAN GİTMEDİ

Yapılan ameliyatla Songül Kent’in şah damarından toplam uzunlukları 6 santimi bulan ve 10 gram ağırlığında pıhtı çıkarıldı. Toplam 1,5 saat süren ameliyat sırasında, Songül Kent’in beynine 17 dakika kan gitmedi. Zorlu ameliyatın ardından 4 gün kontrol altında tutulan hasta taburcu edildi. Operasyonu gerçekliştiren hastane doktoru Op. Dr. Kerem Yay, “Bu büyüklükteki pıhtıya çok nadiren rastlanır. Hele bu yaşta olması, ‘milyonda bir’ diyebileceğimiz kadar nadir gördüğümüz bir durum. Şah damar yüzde 99 tıkanmıştı. Hastamız duyarlı davranıp gelmeseydi, büyük ihtimalle bir süre sonra felç geçirecek ve yatalak kalacaktı” dedi.

“VÜCUDUMU DİNLEDİM”

Büyük bir tehlike atlatan Songül Kent, hastalık hastası olmadığını ancak sağlığı konusunda her zaman duyarlı davrandığını söyledi. Kent, “Elimden su şişesini birkaç kez düşürünce vücudumu dinledim. Uyuşma ve güçsüzlüğü hissedince hemen hastaneye gittim” dedi. Songül Kent’in durumunu teşhis eden aynı hastaneden Dr. Özgür Ünal ise vücuttaki uyuşmaların mutlaka önemsenmesi gerektiğini söyledi. Dr. Ünal, “Gelip geçici bile olsa kol ve bacaklarda ya da vücudun bir tarafındaki uyuşma ve güçsüzlükler için hastaneye başvurmak gerekiyor. Özellikle ani başlayan ve vücudun bir tarafını utan uyuşma ve güçsüzlük, felç belirtisi olabilir” diye konuştu.