Duygularınıza estetik dokunuş

Kimi zaman bu tahminler doğrudur kimi zaman ise yanıltır ve karşımızdaki kişi kızgın olmamasına rağmen onu kızgın zannederiz. Peki ama bizi yanıltan hangi detaydır ve bunlar değiştirilebilir mi?

Duygularınıza estetik dokunuş
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Yüz bölgemiz biz daha konuşmaya başlamadan karşımızdakine birtakım duyguları aktarmamızı sağlar. Karşımızdaki kişi üzgün müyüz, mutlu muyuz, uzun bir çalışma sonrasında yorgun muyuz yoksa herhangi bir şeyden dolayı kızgın mıyız yüzümüze bakarak kolayca tahmin eder.

Kimi zaman bu tahminler doğrudur kimi zaman ise yanıltır ve karşımızdaki kişi kızgın olmamasına rağmen onu kızgın zannederiz. Peki ama bizi yanıltan hangi detaydır ve bunlar değiştirilebilir mi? Son yıllarda duygu durumumuzun dışarıya en doğru şekilde aktarılması giderek daha önem kazanmış durumda. Birbirimize ayırdığımız sosyal zaman azaldıkça çok kısa sürede karşımızdakine hissettiğimiz doğru mesajı aktarmak önem kazanıyor. Yorgun, kızgın, mutsuz ifadeler taşımak istemediğimiz ve karşımızdakine olumsuz mesaj olarak ilettiğimiz duygular. İşte artık bu olumsuz duyguların izlerin yüzümüzden silmek mümkün.

Kızgınsınız...

Üst yüz bölgesinde iki kaş arasındaki dikey kırışıklıklar bize kızgın bir ifade verir. Yıllar içerisinde derinleşen bu çizgiler kaşlarımızı çatmadan dahi göründüğünde karşımızdaki kızgın olduğumuzu düşünür. Kızgın ifadenin ortadan kaldırılmasın iki kaş arası alanda botox ve dolgu kullanılır. Bu iki hamle ile hem var olan kırışıklık düzeltilir hem de kas aktivitesi modüle edilerek derinleşmenin önüne geçilir. Sıklıkla üç-dört uygulama sonrasında çok başarılı ve uzun soluklu sonuçlar elde etmek mümkün olur. Yüzümüzdeki kızgın görüntünün silinmesi özellikle insan ilişkisi çok olan meslekler için önemlidir.

Yorgunsunuz...

Gözaltı torbalarının varlığı ve gözaltı bölgesinin renginde koyuluk yüze yorgun bir ifade verir. Dinlenerek geçirdiğiniz bir hafta sonu sonrasında ilk iş gününüzde karşılaştığınız kişinin çok mu yorgunsunuz sorusunu duymak ise haftaya başlamak için duyabileceğiniz kötü uyaranlardan biri. Gözaltı yorgun görüntünün aşamalar halinde silinmesi mümkün. Gözaltı dolguları ile çukurlukların giderilmesi sağlanır. BBL olarak bilinen geniş spekturumlu ışık tedavisinde deri altı dokulara ışık enerjisi verilerek kolajen liflerde kısalma ve sıkılaşma, yeni kollajen yapımında artış meydana gelir. Dört seans olarak uygulanan bu yöntemde kişi günlük yaşantısını aksatmadan düzelme elde eder. BBL ile gevşemelerin azaltılmasına ek olarak eye therapy emerge lazer ile ince kırışıklıklar ve renk koyuluğu azaltılır. Kısaca yorgun olduğunuzda bile ne kadar iyi gözüküyorsun iltifatları aslında sizden çok uzakta değil, sadece teknolojinin uygun şekilde kullanılmasına ihtiyacınız var.

Üzgünsünüz...

Ağız çevresinde yaşlanmayla ağız köşelerinde aşağıya doğru bir dönüş meydana gelir, buna dudakların incelmesi, ve çene uç kısmının boşalarak daha sarkık hale gelmesi de eklendiğinde yüzümüzde üzgün bir görüntü kalıcı olur. Ağız köşelerinin düşüklüğünü dolgu ve botoks kombinasyonu tekrar mutlu olduğumuzdaki yukarıya dönük şekline getirir. Dudaklarımızı aşağıya çeken kasların botoks ile baskılanması, alt dudak kenarlarındaki boşalan yerlerin dolgularla desteklenmesi, çene çevresinde ve dudaklarda eski gençlik dolgunluğuna kavuşması üzgün görüntünüzü ortadan kaldırıp, pozitif mutlu bir görüntüyü yüzünüze yerleştirir. Estetikte artık trend kırışıklıkların kovalanması veya her çukurun doldurulması değil. Yüzümüzdeki olumsuz ifade ve duyguların azaltılmasına yönelik stratejik adımların atılması. Duygularınıza yapılacak küçük estetik dokunuşlar çevrenize de enerjinizin yansımasını sağlayacak.

(PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım